Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | 3 Redenen waarom een kookeiland geweldig is
15712
post-template-default,single,single-post,postid-15712,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

09 nov 3 Redenen waarom een kookeiland geweldig is

Vroeger aten we om weer vol te zitten. Wat je at maakte eigenlijk niet eens zoveel uit, zolang het maar goed vulde. Vandaar dat veel Nederlanders opgegroeid zijn met het avondeten van groenten, aardappels en vlees. Tegenwoordig is dat voor veel mensen anders. We koken veel uitgebreider en meer internationaal.  We vinden het doodnormaal om de ene dag puur Hollands te eten, de dag erna Mexicaans, vervolgens Italiaans en de dag daarop lekker Chinees. We brengen ook massaal veel meer tijd door in de keuken. Reden temeer om voor een mooi kookeiland te kiezen!

1. Het is een tweede leefruimte

Met een kookeiland kun je aan de kant van het eiland dat niet in de keuken staat, een soort bar creëren. Hier kunnen je huisgenoten of gasten zitten terwijl jij het eten aan het bereiden bent. Bovendien kun je zo makkelijk even een snelle hap naar binnen werken zonder dat je met je bord de hele keuken door moet lopen tot je in de eetkamer beland bent. Je eet immers praktisch naast de keuken.

2. Alles binnen handbereik

Een uitgerekte keuken heeft als nadeel dat je vaak een relatief grote afstand af moet leggen voordat je bent waar je zijn wil. Natuurlijk gaat het hooguit om enkele meters, maar als je elke dag veel tijd in de keuken doorbrengt, tikt dat toch al snel aan! Door voor een kookeiland te kiezen heb je echt alles binnen handbereik.

3. Het staat gewoon leuk

Een derde reden om voor een kookeiland te kiezen is omdat een kookeiland gewoon leuk staat. Een afzonderlijk eilandje in je keuken, dat is toch ideaal? Zeker in combinatie met een bar kan een kookeiland een goede toevoeging aan de woning zijn.

Bron: www.wolters-renovatie-keukens.nl