Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | 3 tips bij het inrichten van een veranda
16161
post-template-default,single,single-post,postid-16161,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 sep 3 tips bij het inrichten van een veranda

Creëer meer sfeer, warmte en eenheid in je huis.

Veranda’s in verschillende soorten en maten

Kleine of grote veranda alles kan, voor of achter je huis een veranda. Een veranda is erg functioneel en flexibel. Tuinmeubelen blijven ook lang mooi omdat een veranda het goed beschermd en een veranda is aan te passen aan elk modelwoning. Wil je meer natuurlijke uitstraling kun je kiezen voor een overkapping geheel van hout of deels met een schaduw doek hier voor zijn verschillende mogelijkheden bijvoorbeeld steigerhout of hardhout. Een andere veranda is een tuioverkapping bijvoorbeeld daar kan je je spullen onderzetten een fiets, scooter of als je een jacuzzi hebt.

Buiten

Het dak van de veranda houdt de regen, bladeren en zonnestralen tegen. Zo zit je in de zomer lekker koel en in het najaar warm en droog. Maar een veranda is voor meerdere dingen handig. Het is een soort verlengstuk van je woonkamer. Voor buiten kies een buitenhaard zo is het toch nog warm als je buiten wil zitten bij de koude avonden, maar ook zeker leuk als accessoires. Zo ga je ook eerder buiten zitten in de lente of wanneer het laat herfst is. Als je wil loungen buiten, is het handig op kussens te nemen die ook tegen slecht weer kunnen.  Om nog meer buiten op de fleuren is het leuk om verlichting op te hangen bijvoorbeeld hanglampen of spots dit maakt het gezelliger. Over het dak heb je verschillende overkappingen, houten overkappingen zie je vaak en is traditionelere. Maar aluminium overkapping is toch een strakkere oplossing.

Buitenkeuken

Het is een groeiende trend in Nederland. De buiten keuken. Veel mensen kiezen een veranda omdat ze heel erg van buiten koken houden en vooral in de zomer als de zon schijnt. Dit kan ook zeer goed als je een veranda hebt. Voor een buitenkeuken zijn er heel veel verschillende van en in alle soorten en maten. Je hebt standaardmodellen, zoals gasfornuis of een barbecue. Voor een buitenkeuken kan ook advies vragen aan een veranda specialist. Je kan ook je eigen buitenkeuken samenstellen zo kies je keukenkastjes, het aanrechtblad en het soort fornuis.