Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | 5 tips bij het huren van een container bij verbouwing
16852
post-template-default,single,single-post,postid-16852,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
container huren bij verbouwing

21 mrt 5 tips bij het huren van een container bij verbouwing

De lockdowns zorgden ervoor dat een groot deel van de huiseigenaren van Nederland eindelijk eens aan die voorgenomen verbouwing begon. Het verbouwen is sindsdien behoorlijk populair gebleven. Zo is de waarde van de woning er bijvoorbeeld mee te verhogen. Ook is meer comfort te verzorgen. Wel is een container huren essentieel om goed te kunnen verbouwen. Je leest hier 5 tips.

1. Het juiste formaat

Het is mogelijk om containers in verschillende formaten te krijgen. Wanneer je kiest voor het huren van een container, dan is het belangrijk om eerst een inschatting van de hoeveelheid afval te maken. Op basis daarvan kan je inschatten hoe groot de container moet zijn. het is altijd beter om een iets grotere te huren. Dit is voordeliger dan twee keer een kleine moeten huren. 

2. Vergunningen aanvragen

Het is altijd slim om te bekijken of er een vergunning nodig is als je een container huurt. In veel gemeenten is dit nodig. Het is echter soms wel het geval. Dit kan dan afhangen van het formaat of van de plek waar je deze plaatst. Het is slim om dit tijdig te controleren, want de procedure kan wel wat tijd in beslag nemen. Zeker bij een container huren in Amsterdam of een andere grote stad is het essentieel om bij de gemeente te informeren naar een vergunning.

3. Een open of gesloten container?

Het is ook belangrijk om te bepalen of je een open of gesloten container neemt. Vaak denk je dat een open container gemakkelijker is. Het brengt echter ook risico’s met zich mee. Iedereen kan er van alles in gooien. Ook dingen die er niet in horen. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen, omdat dit boetes oplevert. 

4. De juiste aanbieder

Er zijn veel aanbieders van afvalcontainers. Het is goed om deze eens met elkaar te vergelijken. Zo weet je wat je krijgt en wat het kost. Het hoeft niet veel tijd te kosten om de juiste te vinden. Ons advies is om te kiezen voor een lokale verhuurder. Ga je verbouwen in Almere of omgeving? Dan is een container huren in Almere via ParidonContainers.nl een voordelige optie.

5. De juiste container

Het is tot slot belangrijk om er zeker van te zijn dat je de juiste container kiest. Dit hangt af van het soort afval dat vrijkomt. Dit moet natuurlijk wel in de container mogen worden achtergelaten.