Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | 5 tips voor de ideale slaapkamer
15583
post-template-default,single,single-post,postid-15583,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 mei 5 tips voor de ideale slaapkamer

De slaapkamer is een ruimte waar we tot rust moeten kunnen komen zodat we de volgende dag weer vol energie aan een nieuwe dag kunnen beginnen. Aan het interieur van een slaapkamer mag best wat meer aandacht besteed worden. Immers spenderen we bijna ons halve leven in deze kamer van het huis. In dit artikel delen we daarom 5 tips om de ideale slaapkamer te creëren. Een slaapkamer die ideaal is ingericht ziet er niet alleen mooi uit maar zorgt er ook voor dat je hier heerlijk tot rust kunt komen.

Gedimde verlichting

In een slaapkamer worden meestal geen werkzaamheden verricht waarvoor een felle taakverlichting nodig is. Installeer daarom gedimde verlichting en gebruik aparte leeslampjes naast het bed voor het geval je een boek wilt lezen.

Rustgevende kleuren

Tot rust kunnen komen in een slaapkamer is ontzettend belangrijk. Immers kan je hierdoor sneller in slaap vallen en wordt je meer uitgerust wakker de volgende dag. Gebruik daarom geen felle, maar warme en rustgevende kleuren in de kamer.

Goed matras en kussen

Het belangrijkste meubelstuk in een slaapkamer is natuurlijk het bed. Besteedt echter niet teveel aandacht aan hoe het bed eruit ziet. Het belangrijkste voor een bed is namelijk een goed matras en kussen. Een goede keuze is in dit geval een auping auronde. Probeer hier dan ook geen geld op te besparen.

Prettige geuren

Tot rust komen gebeurt door de juiste prikkels van de zintuigen. Visueel zorg je hiervoor met bijvoorbeeld gedimde verlichting en rustgevende kleuren. Een goede manier is echter ook om het reuk zintuig te prikkelen door jezelf te omringen met prettige geuren in de slaapkamer.