Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Aankomende trends voor kerstverlichting
16009
post-template-default,single,single-post,postid-16009,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 apr Aankomende trends voor kerstverlichting

 

Kerst is het feest van kerstverlichting, kerstversiering, een kerstboom met kerstballen, gezelligheid en lekker eten. De mogelijkheden voor kerstdecoratie zijn eindeloos en daarom kun je met de verlichting ook alle kanten op. Enkele maanden voordat het feest van licht losbarst, slaat de kerstkoorts bij veel mensen al toe. Ze halen hun kerstversiering uit de kast en beginnen het huis en de tuin weer te versieren met kerstdecoratie, ze halen een kerstboom in huis en hangen er soms zuurstokken of andere lekkernijen in, maar de meest populaire kerstversiering voor in de kerstboom zijn kerstballen, slingers en kaarsjes of kerstverlichting. Er wordt vaak ook kerstverlichting buiten opgehangen en veel mensen kijken mee als de lampjes in de kerstboom in New York aan gaan. Dorpen en steden worden ook uitgebreid versierd.

Shoppen voor kerstdecoratie en kerstverlichting

Veel mensen gaan vlak voor kerst de stad in op zoek naar nieuwe kerstdecoratie. Een populaire stad voor het kerstshoppen is Londen, maar ook in Nederland zijn er genoeg plekken om inspiratie op te doen en je slag te slaan. Als je met de koude winterdagen voor de deur liever binnen zit en toch nieuwe kerstversiering wilt aanschaffen, dan vind je op internet veel mogelijkheden. Kerstverlichting heb je net als kerstdecoratie in alle soorten en maten. Je hebt de bekende lampjes voor in de kerstboom die één of meerdere kleuren kunnen hebben, groot of klein zijn. Als ze in de kerstboom zitten, krijg je een mooi lichteffect op de kerstballen in de kerstboom. Deze vorm van kerstverlichting is net als een lichtslang nog steeds mateloos populair.

Trends voor kerstverlichting

Hoewel de lampjes en lichtslangen nog altijd populaire vormen van kerstverlichting zijn, zien we steeds vaker verlichting in bijzondere vormen op de markt verschijnen. De consument is toe aan iets anders. Knipperende lampjes zijn zeer populair. Wat buiten of voor het raam ook erg populair is, zijn de lichtnetten waarvan de lampjes vaak knipperen of zelfs naar beneden lijken te vallen. Het lijkt dan alsof mensen met de kerstverlichting het effect van vallende sneeuw willen wekken. Tijdens kerst is er een belangrijke rol weggelegd voor dieren en daarom zien we steeds vaker kerstverlichting in de vorm van allerlei dieren, zoals rendieren bij de arrenslee van de kerstman.

Elk jaar dromen we van een witte kerst, maar de laatste paar jaar zijn we niet met onze neus in de boter gevallen. Gelukkig kunnen we de koude winter in huis halen met de kerstverlichting in de vorm van winterse figuurtjes en taferelen. In het echte leven heeft niet alles dezelfde kleur. Daarom gaan consumenten op zoek naar lampjes in verschillende kleuren. Hiermee proberen ze het schouwspel nog levendiger te laten lijken. Vooral pastelkleuren zijn dit jaar erg in trek. Dat komt omdat de natuur centraal staat. Het liefst halen mensen voor Kerst 2017 een echte kerstboom in huis.

De consument lijkt een stap terug te doen wat de hoeveelheid kerstverlichting betreft. Er worden zowel buiten als binnen lampjes gebruikt, maar niet meer zo opvallend als eerder. De lampjes zijn echte sfeermakers en om dat effect te vergroten, willen mensen graag lampjes die je kunt dimmen. Een andere versiering die populair blijft is de kerstster. Mensen lijken ook steeds milieubewuster te worden als het om de kerstversiering gaat. Natuurlijke materialen worden steeds populairder. Bovendien wordt er steeds vaker gekozen voor LED-lampjes, zodat het elektriciteitsverbruik minder wordt dan voorgaande jaren. Mensen worden steeds creatiever. Ze kopen lampjes en verwerken die in hun eigen kerstdecoratie. Dit maakt het geheel nog persoonlijker en ze kunnen er zeker van zijn dat hun kerstdecoratie uniek is.

Kerstverlichting met een betekenis

Veel mensen willen met Kerst graag het kerstverhaal uitdragen en uitbeelden. Dankzij de trends op het gebied van kerstverlichting kan dit zonder problemen. De figuurtjes kunnen naar eigen inzicht in de ruimte worden gezet. Kerst staat ook wel bekend als het feest van licht en daarom is kerstverlichting een belangrijk onderdeel van de decembermaand. Op de meeste mensen hebben al die lichtjes een positief effect: ze worden vrolijk van al die kleurrijke lampjes om zich heen. Sommige mensen halen alles uit de kast om hun kerstversiering zo origineel mogelijk te maken en bouwen heuse kerstdorpen met losse figuurtjes en gebouwtjes waarin piepkleine lampjes zijn geplaatst. In kerstdorpen kunnen zelfs bewegende elementen worden geplaatst, zodat het een levendig een kleurrijk geheel wordt. Het is een heel werk om het op te zetten, maar het is altijd weer de moeite waard.

Natuurlijk en persoonlijk

Welke conclusies kunnen we trekken over de komende trends met Kerst? Dit jaar is de kerstverlichting in elk geval wat minder uitbundig dan voorheen, met voornamelijk pastelkleuren. De lampjes moeten het liefst kunnen worden gedimd. De lichtjes moeten bovendien het liefst LED-lampjes zijn, zodat de impact op het milieu minder is. De natuur komt terug in de huizen. De kerstverlichting moet verder zo creatief en persoonlijk mogelijk en dan ben je helemaal klaar voor dit jaar.