Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Advies voor het onderhouden van je tuin
16004
post-template-default,single,single-post,postid-16004,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 apr Advies voor het onderhouden van je tuin

Iedereen met een grote tuin weet dat het onwijs veel tijd kan kosten om de tuin te onderhouden. Mensen met een kleinere tuin denken daar vaak niet over na omdat ze er zelf niet mee te maken hebben, waardoor ze veel meer kunnen genieten van grote tuinen. Maar voor de mensen met grote tuinen is er ook zeker hoop. Je kunt namelijk minder tijd kwijt zijn aan het onderhoud van de tuin dan je wellicht nu denkt.

Hoop niet al het onderhoud op

Om te zorgen dat je niet ineens een week bezig bent met al het achterstallige onderhoud weg te werken, is het raadzaam om regelmatig (dus elke week of elke twee weken) een middag of hele dag te besteden aan het onderhouden van de tuin. Dit heeft aan de ene kant het voordeel dat je er aan went en het deel van je ritme wordt, en heeft anderzijds als voordeel dat je niet ineens heel veel tijd kwijt bent aan het onderhouden van de tuin. Wanneer dit laatste het geval is, doe je vaak alleen de strikt noodzakelijke zaken omdat het toch al zoveel tijd kost. De tuin blijft er daardoor vaak minder mooi uitzien. Probeer het onderhoud dus te verspreiden.

Bestrating behoeft weinig onderhoud

Hoe meer je bestraat, hoe minder onderhoud je aan de tuin hoeft uit te voeren. Maar veel mensen vinden bestrating weer minder mooi dan groen in de tuin. Probeer het daarom te combineren; eventueel met natuurlijke kleuren in de tegels, zodat het er extra natuurlijk uitziet.

Kunstgras een optie?

Mogelijk is kunstgras voor u een optie. Kunstgras hoeft – logischerwijs – niet gemaaid te worden en kost nauwelijks tijd om te onderhouden. Bovendien ziet het kunstgras van tegenwoordig er prachtig uit.