Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Alles wat je moet weten over glas-glas zonnepanelen
16765
post-template-default,single,single-post,postid-16765,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Glas-glas zonnepanelen

30 jun Alles wat je moet weten over glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen worden steeds populairder dankzij de lange levensduur in vergelijking met andere zonnepaneel soorten en de hogere opbrengstgarantie. Ga verder met lezen zodat je alles te weten komt over glas-glas zonnepanelen en de zaken die hierbij komen kijken.

 

Meeropbrengst met glas-glas panelen

Je kunt uitgaan dat glas-glas zonnepanelen op langer termijn zeker 25% meer opbrengen. Dit komt vanwege het feit dat er een duidelijk verschil is in degradatie. 

 

Hoog rendement

Bij glas-glas zonnepanelen is het rendementsverlies vele malen lager naarmate de panelen ouder worden. Ga maar uit dat je na 30 jaar nog gemiddeld 87% terug kunt krijgen van het originele rendement. Dit is 7% meer dan bij traditionele zonnepanelen, waarbij een rendement van 80% geldt. 

 

De gemiddelde prijs

Glas-glas zonnepanelen worden steeds vaker gekocht, waardoor de prijs ook zal blijven dalen. Momenteel zijn glas-glas zonnepanelen de duurste zonnepaneelsoort, wat minstens 20 tot 30% meer is dan bij traditionele zonnepaneel soorten. Je betaalt inclusief de montage gemiddeld €850 per glas-glas zonnepaneel met frame en ongeveer €1.000 zonder frame. 

 

De levensduur

Goede glas-glas zonnepanelen hebben een lange levensduur. Je kunt dankzij de hoogwaardige kwaliteit van het glas uitgaan van 30 tot 40 jaar voordat je over moet gaan tot vervanging.

 

Aandachtspunten glas-glas zonnepanelen

Vergeet niet dat glas-glas zonnepanelen vrij zwaar kunnen zijn. Hierdoor is het in de meeste gevallen verstandig om een specialist in te huren voor de montage. Daarnaast kan je uitgaan dat de aanschafprijs van glas-glas zonnepanelen nog vrij hoog is vergeleken met dunne film panelen, monokristallijne panelen en polykristallijne panelen.

 

Glas-glas panelen: de toekomst?

Glas-glas zonnepanelen worden momenteel als de best presterende zonnepanelen soort beschouwd, wat ook duidelijk te merken is aan de optimale garantieregelingen en de prijsdaling naarmate de vraag ook toeneemt. Investeer dus in glas-glas zonnepanelen als je op een duurzame toekomst voorbereid wilt zijn.

 

Ben je glas-glas zonnepanelen aan het overwegen? Het is dan slim om een deskundige te spreken zodat deze je van professioneel advies kan voorzien over de juiste keuzes. Je bent dan verzekerd van het kopen van kwalitatief goede zonnepanelen die geschikt zijn in je situatie.