Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De belangrijkste informatie over laminaatvloeren vind je hier
15827
post-template-default,single,single-post,postid-15827,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 jan De belangrijkste informatie over laminaatvloeren vind je hier

Ben je verschillende vloersoorten aan het bekijken en wil je snel en makkelijk weten of een laminaatvloer de beste mogelijkheid voor je is? Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt om je keuze uit alle mogelijkheden te maken en om een laminaatvloer uit te kiezen.

 

Realistisch design

Laminaat heeft vier lagen, waarvan de bovenste een toplaag is. Deze is gemaakt van kunststof. Afhankelijk van welk design je kiest, lijkt dit op hout, steen of iets dergelijks. Deze toplaag wordt zo ontworpen dat het bijna niet te onderscheiden is van echt materiaal. Je kunt de vloer ook extra realistisch maken met bij hout bijvoorbeeld groeven, spijkers en knoesten.

 

Kliklaminaat

Een populaire legmethode van laminaatvloeren, is kliklaminaat. Hierbij kunnen de planken als het ware in elkaar worden geklikt. Er is geen lijm voor nodig. Het is heel makkelijk om te doen als je een handige doe-het-zelver bent, maar je kunt natuurlijk ook een professional inschakelen. Een van de voordelen van kliklaminaat is dat je beschadigde planken makkelijk kunt vervangen.

 

Kwaliteit

Afhankelijk van hoe zwaar het gebruik van de vloer is, heb je een bepaalde kwaliteitshoogte nodig. Als dit gebruik laag is, zoals bijvoorbeeld in de slaapkamer, dan kun je een lagere kwaliteit laminaatvloer kiezen dan voor een laminaatvloer in de woonkamer. Daar is het gebruik namelijk al hoger. Hoe hoog de kwaliteit is, wordt aangegeven met een cijfer tussen de 21 (laagste kwaliteit) en 34 (hoogste kwaliteit).

 

Makkelijk onderhoud

Laminaatvloeren zijn makkelijk te onderhouden. Ze zijn bestendig tegen de meeste soorten vlekken en verkleuren bijna niet. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer te onderhouden. Ook raakt de vloer niet makkelijk beschadigd met krassen of putten en zijn laminaatvloeren makkelijk te combineren met vloerverwarming, wat natuurlijk ideaal is voor de winter.