Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Creëer sfeer met 3D behang
15565
post-template-default,single,single-post,postid-15565,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 mei Creëer sfeer met 3D behang

Er zijn twee soorten 3D behang die er allebei heel erg tof uit kunnen zien. 3D behang valt onder te verdelen in optisch 3D behang en echt 3D behang.

Optisch 3D behang

Het optische 3D behang is het goedkoopste soort 3D behang. Zoals de naam van dit soort behang al weggeeft, gaat het hier om optisch 3D behang. Optisch 3D behang is dus geen echt 3D behang wat uitsteekt of op een andere manier de getoonde vormen voelbaar maakt. Het gaat puur om een illusie van diepte.

Vaak wordt optisch 3D behang gezien als een slap aftreksel van echt, tastbaar 3D behang. Het zou een goedkope variant zijn en gewoon niet mooi zijn. Dat is echter zeker niet waar. Omdat 3D behang kostbaar is, niet in elke ruimte goed tot z’n recht komt en omdat simpelweg lang niet iedereen zin heeft in 3D behang, is er dus optisch 3D behang. Dit behang geeft de illusie van diepte, terwijl het behang zelf gewoon vlak is. Wanneer je het aanraakt, voel je dus ook niets van het 3D effect.

Echt 3D behang

Echt 3D behang is natuurlijk the real deal. 3D wandpanelen kun je voelen en zo echt het 3D effect ervaren. Het grootste nadeel van 3D wandpanelen is echter dat ze niet in elke situatie toe te passen zijn. 3D panelen zijn immers vrij kostbaar, niet heel gemakkelijk te plaatsen en lang niet altijd van goede kwaliteit. Ook al kunnen 3D panelen in een bepaalde situatie toegepast worden, dan nog wordt er dus vaak voor gekozen om toch voor optisch 3D behang te kiezen. Op die manier heb je voor een fors lagere prijs toch een echte 3D ervaring in je woon- of slaapkamer!