Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De industriële stijl
16406
post-template-default,single,single-post,postid-16406,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

13 sep De industriële stijl

Het is nu al een aantal jaren helemaal hot in de woonwereld: de industriële look. Ook in 2018 is deze trend niet te missen. Hoe creëer je een industriële inrichting? Lees hieronder verder voor onze tips.

 

Vloer

Laten wij beginnen bij de basis, de vloer. Een betonnen vloer is natuurlijk de ultieme ondergrond voor een industriële woning. Naast een betonnen vloer passen ook houten vloeren erg goed bij de stijl. Met goedkoop laminaat hoeft je niet veel geld kwijt te zijn aan een vloer. Woon je in een appartement en wil je een ondergrond dat een stuk stiller is? Kies dan voor een PVC vloer. Tegenwoordig zijn mooie PCV vloeren te vinden die ook bij deze trend passen.

 

Kleuren 

Een industriële inrichting bestaat uit veel neutrale kleuren. Denk hierbij aan zwart, grijs, bruin en wit. Als je toch meer kleur in huis wilt ga dan voor groen of blauw. Wat ook erg tof is om de muren een betonlook te geven. Dit kan heel gemakkelijk met betonverf. Deze verf breng je dan aan na de grondverf. Zo geef jij je huis direct een stoere uitstraling. Wil je dat de ruimte groot oogt kies dan voor simpele witte moeten.

 

Accessoires

Maak je huis af met een aantal toffe accessoires. Kies voor metalen of houten accessoires om de look helemaal af te maken. Denk aan een grote lamp in de woonkamer, een houten bankje voor de eettafel of een metalen wandrek aan de muur.

 

Meubels

Een aantal meubels die perfect voor een industriële stijl zijn hebben wij voor jou op een rijtje. Zoek je een bank, kies dan bijvoorbeeld een bruine leren bank. De focus ligt waarschijnlijk op de woon-of slaapkamer, maar vergeet die keuken niet. Een stenen aanrecht, rechthoekige wasbak en een kraan met een strakke uitstraling. Wil je nog wat extra luxe? Kies dan een sensorkraan.