Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De inrichting van de babykamer
16053
post-template-default,single,single-post,postid-16053,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

22 mei De inrichting van de babykamer

Wat is er leuker dan een babykamer inrichten als je zwanger bent?

Vanaf het moment dat je een positieve test in je handen houdt, ben je er waarschijnlijk mee bezig: hoe zullen we de babykamer inrichten…

Natuurlijk wacht je nog een poosje tot de eerste risicovolle maanden voorbij zijn voor je daadwerkelijk aan de slag gaat, maar kijken en ideeen opdoen kun je hoogstwaarschijnlijk niet laten.

Waar moet je aan denken bij de inrichting van het kamertje?

In willekeurige volgorde zijn de volgende punten belangrijk:

– de ruimte

– de aankleding

– de materialen

– het budget

De ruimte: is er een kamer in je huis die geschikt is als babykamer of moet de baby in jullie kamer slapen? Blijf je in dit huis wonen?

De aankleding: zijn jullie zelf handig om de kamer te veranderen in het paleisje wat je voor ogen hebt? Of zijn er handige toekomstige opa’s of oma’s die willen helpen? Als er niemand beschikbaar is die kan verven, behangen en gordijnen ophangen dan kun je de hulp van klusjesmannen inroepen.

De materialen: wil je een kamer die geschikt is voor een jongen en een meisje en die ook na de babytijd leuk is? Geef de kamer dan een neutrale kleur die je met accenten en accessoires opvrolijkt. Wil je er een echte babykamer van maken en vind je het geen probleem die na een paar jaar te veranderen voor een peuter of kleuter? Dan kun je kiezen voor behang wat toegespitst is op een meisje of een jongetje en een wat stoerdere kleur verf.

Kies voor je een wiegje voor de eerste maanden of leg je je kindje meteen in een ledikantje of gebruik je liever een co-sleeper zolang het kindje nog heel klein is?

Misschien is er wel een familie wieg in omloop.

Het budget: eigenlijk is dit het belangrijkste punt. Kies je voor iemand die voor je verft en behangt en laat je gordijnen op maat maken en koop je alles nieuw? Dan hangt daar uiteraard een groot prijskaartje aan.

Als je kiest voor simpel en tweedehands en zelf doen kom je een flink stuk goedkoper uit.

Het maakt baby’s niet uit wat je voor inrichting bedenkt en waar je je spullen koopt, zolang alles maar schoon en veilig is. Je kunt het zo duur en zo goedkoop maken als je wilt, zelf doen of met hulp, nieuw of tweedehands: geen probleem: geniet van je kindje!