Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De klok is uit geen enkel interieur weg te denken
16634
post-template-default,single,single-post,postid-16634,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 jan De klok is uit geen enkel interieur weg te denken

Interieur design en architectuur, zijn net zoals mode onderhevig aan verandering en afwisselende trends. Soms zien we in verschillende seizoenen bepaalde kleuren en attributen vaker terugkomen en soms zien we ook componenten van vroeger terugkeren in het interieur. In deze gevallen wordt er ook wel gesproken van vintage of retro. Een attribuut die in vrijwel elk huishouden te vinden is en daarnaast ook bij bedrijven en in het openbaar te zien is, is de klok. De klok heeft echter tegenwoordig allang niet alleen een functie als tijdwaarneming, maar is uitgegroeid tot een design attribuut, waarmee de sfeer in een bepaalde ruimte beïnvloed kan worden.

De functie van de klok is door de jaren heen nogal veranderd

De klok heeft nogal wat te lijden gehad met betrekking tot de concurrentie op het gebied van de tijdwaarneming. In dit digitale tijdperk gebruiken we onze laptops, smartphones en tablets om te zien hoe laat het is en hebben we niet altijd een klok nodig. Toch is de klok nog steeds overal terug te zien. De designs van klokken zijn tegenwoordig dan ook een stuk uiteenlopender dan dat deze vroeger waren. Vroeger was de klok vooral functioneel of werd deze als statussymbool gebruikt. Tegenwoordig zie je verschillende designs klokken terug. Van industrieel tot design en van klassiek tot modern. Het materiaalgebruik in klokken is dan ook behoorlijk veranderd. Waar er vroeger vooral klokken van hout werden gemaakt, worden er tegenwoordig steeds meer klokken met andere soorten materialen gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glas, kristal, koper of andere metaalsoorten.

Een retro flipklok kan extra functioneel zijn door de minutenweergave

Door het gegroeide aanbod is er voor elke ruimte en voor elke inrichting wel een geschikte klok te vinden. Of je nu op zoek bent naar een XXL-wandklok of je wil graag een klassieke koekoeksklok aanschaffen, de kans dat jouw zoektocht slaagt is vrijwel 100%. Wanneer je minder ruimte beschikbaar hebt aan de muur kun je ook kiezen voor een tafelklok. Ook ben je met een tafelklok wat flexibeler om deze regelmatig van plaats te veranderen en hoef je niet in de muur te boren. Van alle verschillende soorten klokken blijft de wandklok echter nog steeds de populairste. Er zijn ook diverse retro klokken te vinden zoals bijvoorbeeld de flip klok. Dit type klok is niet alleen erg aantrekkelijk vanwege de uitstraling, maar kan ook extra functioneel zijn, omdat deze een zeer duidelijke minutenweergave heeft en daarom bijvoorbeeld goed te gebruiken is voor in de keuken als kookwekker.

Tags: