Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De meest geschikte voorjaarsplanten
16529
post-template-default,single,single-post,postid-16529,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

06 mrt De meest geschikte voorjaarsplanten

Nu de zon zich weer wat vaker laat zien en de vogeltjes weer beginnen te fluiten, is het weer bijna tijd om de tuin klaar te maken voor de warme lente- en zomermaanden. Bij de lente horen natuurlijk mooie, kleurrijke planten, er zijn een aantal voorjaarsplanten uiterst geschikt om te tuin weer helemaal mooi te maken. Want zeg eens, wie houdt er nou niet van al die mooi kleuren?

Viooltjes

Viooltjes kan je al heel vroeg in het voorjaar in de tuin of op het balkon plaatsen. Omdat ze erg goedkoop en makkelijk in onderhoud zijn worden ze veel verkocht bij bloemisten of tuincentra zoals Warentuin. Doordat viooltjes in een zeer groot kleurenpallet te koop zijn, zijn er ook veel kleurencombinaties mogelijk. Viooltjes aarden het beste in de zon of halfschaduw, maar kunnen toch ook goed tegen de kou. Viooltjes zijn namelijk ook winterhard, dit wilt zeggen dat ze tegen vrieskou kunnen en weer tot leven komen als de temperatuur weer boven 0 komt. Het is wel belangrijk om de grond waarin ze staan vochtig te houden en eens per twee weken wat voeding toe te voegen.

Tulpen

De tulpen mogen uiteraard niet ontbreken, Nederlandser kan toch niet? tulpen kunnen prima als voorjaarsplant in de tuin of huiskamer worden geplaatst, hoewel ze ook veel als snijbloem gebruikt worden. Ook de tulpen zijn makkelijk te verzorgen en hebben alleen water nodig als de grond droog aanvoelt. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de tulpen niet in de volle zon komen te staan, een plek die deels in de schaduw ligt is beter.

Narcissen

Deze mooie voorjaarsplanten komen weer tot bloei zodra de temperaturen weer wat omhoog gegaan zijn. Deze bloemen zul je veel zien in parkjes en grasvelden en worden ook wel paasbloemen genoemd omdat dit de periode is waar ze vaak beginnen te bloeien. Narcissen bloeien het beste in de volle zon, wel hebben ze voldoende water nodig. Als narcissen zijn uitgebloeid, kun je ze tot boven de bol afknippen waardoor je de bloembol het jaar daarop weer kan gebruiken. Als narcissen in de volle grond staan buiten, zullen ze vanzelf weer tot bloei komen.

Primula’s

De primula is een wintervaste plant die al aan het einde van de winter kan gaan bloeien. Als je vroeg wat kleur in je tuin wilt hebben is een primula een prima keuze. Deze plant heeft wel wat extra verzorging nodig. Zodra de grond droog is moet je ze wat water geven, maar niet te veel, anders gaan de wortels rotten. Ook aarden ze het beste in de schaduw.