Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De voordelen van PVC-vloeren
16521
post-template-default,single,single-post,postid-16521,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 feb De voordelen van PVC-vloeren

De vloer is een zeer belangrijk onderdeel van je woning. Als de vloer er niet goed uitziet, dan zal de gehele uitstraling van de woning minder zijn. Zorg er dan ook dat de vloer er netjes en goed verzorgd uit komt te zien. Weet jij zelf niet goed voor welke vloer jij moet kiezen en volg jij de laatste trends op het gebied van wonen niet zo goed? Dan is het absoluut een aanrader om eens een kijkje te nemen op woonblogs. Waarschijnlijk zal het je dan opvallen dat steeds meer mensen kiezen voor pvc-vloeren. Deze vloeren zien er niet alleen erg mooi uit, zij zorgen namelijk ook voor een hoop andere voordelen. In de volgende alinea’s kan je lezen waarom deze vloeren een goede keuze zijn.

De vloeren zijn duurzaam

Mocht jij een houten vloer willen, kies dan voor een pvc-vloer. In deze vloer is namelijk een laagje kunststof verwerkt. Hierdoor beschadigd de vloer minder snel en de vloer gaat dan ook langer mee. Mocht jij voor zo’n vloer kiezen, dan doe je dus een duurzame aankoop. Buiten dat zijn pvc-vloeren qua uiterlijk eigenlijk al niet meer te onderscheiden van laminaat vloeren. Je koopt dus eigenlijk een vloer die er hetzelfde of misschien nog wel mooier uitziet. Buiten dat kan je van dit type vloer een stuk langer genieten.

Weinig onderhoud

PVC-vloeren hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Je zult er zelf natuurlijk voor willen zorgen dat de vloer er netjes uit blijft zien. Stofzuigen en de vloer afnemen met een vochtige doek is dan al voldoende. Echter zal je er wel op moeten letten dat je niet te veel water gebruikt. Dit kan erg slecht voor de vloer zijn. Mocht je goed op bovenstaand punten letten dan is er verder geen onderhoud nodig. Je zult dus geen mensen hoeven in te huren en daardoor bespaar je dankzij deze vloer een hoop geld.

Weinig last van geluid

Dankzij PVC-vloeren zal je nog maar weinig last hebben van geluid. Deze vloer isoleert en dempt het geluid erg goed. Mocht jij in een appartement wonen, dan is dit al helemaal handig. Een ander groot voordeel van zo’n vloer is dat dit perfect te combineren is met vloerverwarming. Zo hoef je dus nooit last te hebben van koude voeten. Dit is natuurlijk heerlijk voor als het winter is.

De vloer is makkelijk te leggen

Het leggen van een vloer is over het algemeen niet erg makkelijk. De meeste mensen huren hiervoor een expert in. Echter zal je dit bij bepaalde pvc-vloeren niet hoeven te doen. Zo kan je er namelijk voor kiezen om zo’n vloer met een kliksysteem aan te schaffen. De vloer klik je dus eenvoudig in elkaar en je hoeft hier dan ook niemand voor in te huren. Ben jij benieuwd naar waar je deze vloer kunt kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van Vloer & Raamdecor. Deze aanbieder biedt namelijk verschillende varianten van deze vloeren aan voor mooie prijzen.