Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De voordelen van shutters en horren in jouw woonkamer
16747
post-template-default,single,single-post,postid-16747,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

06 mei De voordelen van shutters en horren in jouw woonkamer

Heb je plannen om je woonkamer stilistisch aan te pakken om een mooier interieur te creëren? Dan is het belangrijk om ook kritisch te kijken naar nieuwe zonwering. De uitstraling van de raambekleding en de mate van lichtinval zijn namelijk voor een groot deel bepalend voor de looks van je woonkamer. Met name shutters en horren hebben op deze vlakken veel moois te bieden. Wat voor soort raamdecoratie is een shutter of hor eigenlijk? En wat zijn de voordelen en pre’s van deze vormen van raambekleding? In dit artikel geven we je het antwoord op deze vragen.

Over welk soort raambekleding gaat het?


Shuttersraambekleding heeft enkele specifieke kenmerken. Shutters zijn een soort raamdecoratie die zich kenmerkt door horizontale panelen van hout en soms van kunststof, die handmatig of elektrisch geopend en gesloten kunnen worden.
Horren zijn speciale raamelementen, al dan niet geïntegreerd in een kozijn of deur, die voorzien zijn van gaas en bedoeld zijn om insecten op afstand te houden. Beide types raamdecoratie hebben interessante voordelen te bieden voor wie belang hecht aan een stijlvol en comfortabel interieur.

De belangrijkste voordelen van shutters


Wie kiest voor shuttersraambekleding profiteert van de vele voordelen van deze raamdecoratie. In de eerste plaats is de stijlvolle en elegante uitstraling erg prettig. Je woonkamer krijgt een gezellige en warme look als je dit type raambekleding laat installeren. Een tweede voordeel is dat je invallend licht perfect kunt reguleren. Wil je veel lichtinval of juist de zon helemaal weren, dan kun je dit in een handomdraai regelen met shuttersraambekleding. Als derde plus geldt dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn en een lange levensduur hebben. Fijn is verder dat shuttersraambekleding ideaal is als je kinderen hebt. Je hoeft niet bang te zijn dat je kids met de touwtjes gaan spelen om de raamdecoratie te openen of sluiten. De bediening vindt namelijk plaats via een tilterstok, via één lamel of – ook dat kan tegenwoordig – via een afstandbediening of een elektrische bedieningssysteem. 

Waarom een hor kopen een slimme keuze is


Een andere populaire soort raambekleding is op dit moment de hor. Horren hebben net als shuttersraamdecoratie behoorlijk wat pluspunten. In de eerste plaats zorgen ze voor een hoop extra comfort in huis. Een hor in je raam of een speciale hordeur helpt om insecten, zoals vliegen, wespen en bijen, buitenshuis te houden. Met een hor kun je gewoon de woonkamer luchten, maar dan zonder de nadelen van binnenvliegend ongedierte. Kies je voor een hor met een fijne gaasstructuur, dan helpt dit ook voor mensen die allergie毛n hebben. Fijn gaas houdt namelijk pollen op afstand. Verder is het fijne aan een kwalitatief goede hor dat er veel keuze is aan kleuren, stijlen en varianten. Een hor past dan ook bij elke interieurstijl. En er is altijd wel een uitvoering te vinden die precies aansluit op de hoge eisen die je mag stellen aan een stijlvol interieur. Laat je inspireren door de collectie van een specialist op het gebied van raambekleding en koop voordelig jouw hor- of shuttersraambekleding online!