Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De voorjaarskleuren van 2016
15592
post-template-default,single,single-post,postid-15592,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 mei De voorjaarskleuren van 2016

Ieder jaar kan je op verschillende interieur sites en in magazines lezen wat de laatste kleurentrends zijn. Vaak worden deze per seizoen bepaald. Zo zijn bijvoorbeeld kort geleden de voorjaarskleuren van 2016 bekend gemaakt. Deze worden bepaald door verschillende interieurdesigners, modeontwerpers en trendwatchers. Vervolgens worden de exacte kleuren beschreven met behulp van Pantone. Dit is een standaard nummersysteem om de exacte kleur te kunnen identificeren en na te maken. De volgende kleuren zijn beschreven als de kleurentrends voor het aankomende voorjaar.

PANTONE 12-0752 – Buttercup

In het voorjaar zullen meer felle kleuren in interieurs terug te vinden zijn. Deze felle gele kleur is hier een goed voorbeeld van.

PANTONE 17-1564 – Fiesta

Deze feestelijke rode kleur is een ander voorbeeld van een felle kleur waarmee het interieur van je woning opgefleurd kan worden.

PANTONE 15-1040 – Iced Coffee

Heb je liever wat minder felle kleuren voor je interieur dan is deze zachte natuurlijke bruine kleur een goede optie.

PANTONE 16-3905 – Lilac Gray

Grijs is altijd een veilige keuze voor een interieur en is tijdloos. Deze variant van grijs met een lila tint is net even wat anders dan het normale grijs.

PANTONE 13-4810 – Limpet Shell

Deze kleur valt tussen de felle risicovolle en de veilige tijdloze kleuren in. Limpet Shell is een zachte blauwe kleur die niet controversieel is maar redelijk fel.

PANTONE 15-3919 – Serenity

Serenity is een andere blauwe kleur die iets donkerder is. Het is als een blauwe kleur waarover een schaduw of schemer van het avondlicht heen is gevallen.