Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De woontrends voor 2016
15577
post-template-default,single,single-post,postid-15577,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 mei De woontrends voor 2016

Niemand loopt graag met de mode mee, toch? Het is niet leuk om voor je gevoel steeds maar dingen te moeten kopen omdat iemand ergens in een kantoortje besluit dat wat je nu hebt passé en uit is, en dat iets wat je toevallig bij dat bedrijfje kunt kopen, hot en trending is. Maar toch lopen veel mensen achter de trends aan of met de trends mee, hoe komt dat dan?

Trends zijn niet voor niets trends

Trends zijn trends omdat dat nu eenmaal is hoe wij ons ontwikkelen. Nu is bijvoorbeeld een minimalistische look helemaal in. Niet omdat iemand dat bedacht heeft, maar omdat mensen het nu mooi vinden en het aansluit bij onze ervaringen. Een trend is dus niet gewoon een door iemand bedachte trend, maar een rode draad in de huidige samenleving.

Natuurproducten

Behalve het minimalistische zien we dit jaar ook veel natuurproducten in interieurs terugkomen. We gaan terug naar de roots, terug naar oer. Hout en veel planten, dat is iets waar je het interieur mee kunt aankleden. Let wel op dat het functioneel moet blijven, je wil je kamer ook niet vol zetten met stukken hout of rieten stoelen. Het moet passen bij jou en bij de stijl die je mooi vindt.

Kunst

Kunst verrijkt je leven. Het kan de dagelijkse sleur even doorbreken of je met een andere kijk naar dingen laten kijken. Bovendien hoeft kunst helemaal niet duur te zijn. De kunst van  tegenwoordig kan ook erg minimalistisch zijn, maar je kunt in een minimalistische ruimte ook juist kiezen voor een in het oog springend kunstwerk, zoals een fel schilderij.

Nieuwe sfeer creëren

Daarnaast zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een hele nieuwe sfeer en dus invulling van de woning. Zo kan je kiezen voor het schilderen van de woning. Wij raden je aan om dit door een professional te laten doen. Binnen laten schilderen kan lastig zijn en je moet er wel zeker van zijn dat het van de gewenste kwaliteit is.