Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Dingen die je niet wist over antiek
15951
post-template-default,single,single-post,postid-15951,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Antiek

04 apr Dingen die je niet wist over antiek

Antiek is een verzamelnaam voor oude kunst-, sier- en gebruiksvoorwerpen. Er zijn bepaalde criteria waar antiek aan moet voldoen, wil het antiek zijn. In dit artikel zullen we deze criteria bespreken. Lees snel verder en leer meer over de criteria waar antiek aan moet voldoen, voordat je antieke meubelen gaat kopen.

De criteria waar antiek aan moet voldoen

Ten eerste is iets pas antiek wanneer het door mensenhand gemaakt is. Daarbij moeten er bepaalde ouderdommen aan zitten, anders kan het geen antiek zijn. In bepaalde gevallen moet een voorwerp ouder zijn dan 75 jaar, wil het antiek zijn. Met antiek worden meerdere voorwerpen bedoelt, zoals oude boeken, tafels, meubels, klokken en spiegels. Voor Antieke meubelen breng je een bezoek aan antieke meubelen. Op deze website vind je een ruim aanbod van meubelen en zodoende weet je zeker dat je antiek koopt.

De prijzen voor antiek

Bij antiek is de ouderdom meer van belang dan de kunstzinnige eigenschappen. Antiek is over het algemeen redelijk prijzig, maar het is absoluut de moeite waard om in antiek te investeren, aangezien het vaak alleen maar meer waard wordt. Dit is zeker het geval wanneer antiek ouder wordt. Hoe ouder antiek is, hoe hoger de waarde. Daarom is antiek helemaal geen verkeerde investering om te doen puur om het feit dat het zijn waarde blijft behouden of zelfs meer waard wordt. De prijzen voor antieke meubelen verschillen nogal, maar houd er rekening mee dan je meer geld neerlegt voor een antieke spiegel, tafel of kast dan wanneer je moderne meubelen koopt.