Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Dit zijn dé tuintrends van 2018
16337
post-template-default,single,single-post,postid-16337,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

11 jun Dit zijn dé tuintrends van 2018

Voor sommigen zijn tuintrends een waar drama. Elk jaar je tuin omgooien en doen wat een ander mooi vindt: je moet er van houden. Toch hebben tuintrends een hele mooie kant. Je hoeft namelijk niet voortdurend zelf nieuwe dingen te bedenken! Door de trends uit te zoeken die je zelf ook leuk vindt, kun je een prachtige tuin maken – ook als je zelf niet zo creatief bent. Daarom bespreken we hier dé tuintrends die in 2018 langs zullen komen.

Creëer rust

De wereld om ons heen wordt steeds drukker. Daarom is het belangrijk dat we in onze tuinen even lekker tot rust kunnen komen. Door je tuin rustig te houden, kun je extra genieten van de tuin. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat je niets in de tuin mag zetten, of alles maar moet betegelen. Integendeel! Juist veel planten kunnen een rustig beeld geven. Maar zoek dan wel planten uit die bij elkaar passen, of elkaar juist aanvullen.

Je eigen groentetuin

Een eigen groentetuin is een trend van jaren terug die nog steeds zichtbaar is. Door je eigen groenten te kweken eet je extra gezond; je weet namelijk dat er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt zijn bij de kweek van de groenten. Daarnaast is het extra lekker als je zelf je groenten hebt gezaaid of geplant, en uiteindelijk zelf hebt zien opgroeien.

Water

Iedereen houdt van water. Je kunt er daarom voor kiezen om een vijver(tje?) aan te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om een leuk waterornament te plaatsen als je geen vijver wil. En de echte fanatiekelingen kunnen een zwembad of een heerlijke jacuzzi laten aanleggen! Dat kost helaas wel wat, maar je hebt er gegarandeerd jarenlang heel veel plezier van!