Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | DIY: Maak je eigen muurdecoratie
15589
post-template-default,single,single-post,postid-15589,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 mei DIY: Maak je eigen muurdecoratie

Een kale muur is maar saai. Echter een mooi kunstwerk of muurdecoratie kopen kan een hoop geld kosten. Dit geld kan je in je zak blijven houden wanneer je de tips in dit artikel opvolgt. Hierin beschrijven we namelijk hoe je een eigen muurdecoratie kunt maken. Wanneer je zelf een muurdecoratie maakt bespaar je niet alleen geld, maar krijgt de muur in je woning ook een persoonlijke touch.

Stof of tapijt met mooi patroon

Een decoratie voor de muur hoeft niet moeilijk te zijn. Wanneer je een stuk stof of een tapijt hebt liggen met een mooi patroon dan kan je hiermee de muur decoreren van je huis. Een tapijt kan rechtstreeks aan de muur gehangen worden. Een stuk stof kan ingelijst worden waardoor het op een schilderij lijkt.

Foto’s aan de muur

Een makkelijke manier om je eigen muurdecoratie te maken is door foto’s aan de muur te hangen. Dit kan een collage zijn van meerdere foto’s die elkaar net iets overlappen. Een andere optie is om foto’s (bijvoorbeeld van je kinderen) enorm te laten vergroten en deze ingelijst op te hangen.

Visgraat design met tape

Zelf kunst maken kan best makkelijk zijn. Met wat gekleurde tape kan bijvoorbeeld een visgraat patroon op de muur worden gemaakt. Dit is een mooie decoratie die aan iedere muur niet zal misstaan. Een extra tip is om een patroon onder de tape te schilderen.

Muurstickers

Muurstickers zijn een makkelijke en goedkope oplossing voor een muurdecoratie. Dit kunnen losse stickers zijn van mooie afbeeldingen of letters waarmee een woord uitgespeld wordt. Ook is het mogelijk om een gedeelte van de muur van boven tot onder met een grote muursticker te bedekken.