Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | DIY: Tips voor inrichting van je huis
16001
post-template-default,single,single-post,postid-16001,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 apr DIY: Tips voor inrichting van je huis

Het inrichten van de woning is een taak die veel mensen onderschatten. Van alles kan er leuk uitzien op de foto’s, maar je weet pas hoe het staat wanneer je het zelf thuis hebt. We geven hieronder enkele tips om je huis op de beste manier in te richten zodat het ook echt mooi wordt.

Zorg voor een plan

Het grootste gevaar van het inrichten van de woning is het willekeurig kopen van dingen die er wel leuk uitzien. Je krijgt daarmee een ratjetoe van spulletjes in huis, waardoor het zeker niet stijlvol, maar eerder enorm rommelig aandoet. Probeer dat te voorkomen door echt een plan op te stellen waarmee je de woning inricht. Let hierbij op de stijl (strak, landelijk, enzovoorts) maar ook zeker op de kleuren. Door die twee elementen in ieder geval op orde te houden bij de inrichting van de woning, zorgt u ervoor dat de meeste zaken in ieder geval wel bij elkaar zullen staan.

Kies de kleuren met aandacht

Besteed veel tijd aan het uitzoeken van de kleuren waarmee je de woning zal verven. Zorg ervoor dat de kleuren uitstralen wat jij ervan verwacht (bijvoorbeeld landelijkheid) en dat ze passen bij het interieur. Let ook goed op dat de kleuren het geheel niet te druk maken. Een rustige kamer oogt vaak veel beter dan een te druk ingerichte woning.

Vrolijke accessoires

Een of meerdere vrolijke accessoires met dito kleuren kunnen de boel flink verfraaien. Let dan wel op dat je het ook weer niet te druk maakt, en vergeet ook vooral niet dat alles nog schoongemaakt moet worden. Maak het dus tegelijk ook weer niet te rommelig, vrolijk en druk – tenzij je daar uiteraard van houdt en het deel van de inrichting is! Maar dan kies je er weer bewust voor.