Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Een klein kantoor optimaal inrichten
16385
post-template-default,single,single-post,postid-16385,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 aug Een klein kantoor optimaal inrichten

Als starter of zzp’er kun je je niet gelijk een directiekantoor veroorloven. Meestal huur je een klein kantoortje of start je aan huis. Maar hoe je kun je dit kantoor optimaal inrichten. Hier zijn meerdere tips voor. In deze blog leggen wij uit hoe je kantoor het best kan inrichten.

Wat maakt jouw kantoor klein?

Dit is een suggestieve vraag, namelijk het oppervlak van het kantoor. Maar dit is het niet. Ruimte heeft meer dimensies dan alleen het oppervlak. Licht en hoogte zijn even belangrijk voor de perceptie van ruimte. Ga dus na wat jouw kantoor klein maakt?

  • Komt er te weinig licht binnen door de luxaflex?
  • Zijn de wanden geschilderd in een donkere kleur?
  • Er zit een bruin latten plafond in?

Nu je weet wat jouw ruimte klein maakt kunnen we beginnen!

Kleur

De kleur is erg belangrijk om de ruimte groter te laten lijken. Lichte kleuren weerkaatsen het licht in de kamer. Hierdoor oogt de groter. Zorg voor een eenheid in kleuren op de kamer. Kies de dezelfde ‘lichte’ kleur voor het plafond en de wanden. Werk uiteindelijk maar met twee kleuren op de werkkamer. Bijvoorbeeld wit en een hout kleur voor de meubelen. Hierdoor oogt de ruimte groter

Bureau

Het bureau is natuurlijk het belangrijkste op de werkkamer. Kies vooral voor een groot bureau wat natuurlijk wel in de kamer past. Door te werken met twee of drie grote meubelen creëer je rust en eenheid in de kamer. Zet je bureau zo neer dat je naar buiten kijkt. Zo heb je een ruim uitzicht wat zorgt voor een ruimere perceptie van je werkkamer.  

Kast

Alle mappen, nietmachines, camera’s en andere kantoorartikelen wil je natuurlijk niet in het zicht hebben. Dit geeft een rommelig aanzicht. Omdat de kamer klein is van oppervlak maak je gebruik van de wanden. Kies vooral voor een hoge kast met deuren. Zo kun je veel kwijt en oogt het rustig.

Accessoires

Je kantoor oogt nu mooi ruim doormiddel van lichte kleuren, een groot bureau en een ruime kast. Maar je wil natuurlijk wel wat accessoires in de ruimte plaatsen. Je kunt het beste kiezen voor een of twee grote accessoires. Zo oogt de ruimte minder rommelig dan vier fotolijstjes op je bureau. Een kantoorplant is ook geen gek idee. Dit geeft sfeer en zorgt voor een goede luchtvochtigheid in de ruimte.

Samenvattend; zorg voor lichte muren, grote meubelen, en grote accessoires. Zo creëer je een rustige ruimte waar je lekker kan werken.