Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Een wereldbol in je interieur
16018
post-template-default,single,single-post,postid-16018,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

01 mei Een wereldbol in je interieur

Vroeger gebruikte je een wereldbol misschien tijdens aardrijkskunde. Maar een wereldbol is meer dan alleen een educatief voorwerp. Landkaarten zijn weer helemaal hip en een vintage wereldbol kan een kamer een unieke touch geven. In combinatie met een oude koffer, een paar boeken of een bureau. Een stukje nostalgie in je kamer, met een waanzinnige vintage look en feel.

Er zijn ook geschilderde wereldbollen, met allerlei quotes of leuke patronen erop. Of een standaard wereldbol met een echte landkaart erop. Niet te vergeten dat er zelfs wereldbollen met verlichting verkrijgbaar zijn. Hoe leuk is zo’n wereldbol als nachtlampje.

DIY wereldbol

 Om een wereldbol een leuke twist te geven, kan je hem ook zelf schilderen. Koop bijvoorbeeld een pot krijtbordverf en schilder je hele wereldbol zwart. Of schilder alleen de landkaart zwart en laat het water met rust. Op die manier kan je aankruisen waar je bent geweest of waar je nog graag heen wilt. De kleuren combinatie op zo’n klassieke wereldbol is in ieder geval een goed idee!

 Mobiel van wereldbollen

 Je kunt ook een aantal kleine wereldbollen ophangen in je kamer. Een mobiel van wereldbollen aan je plafond in een echte eyecatcher en smaakmaker.

Of juist een grote standaard wereldbol omtoveren tot lampenkap. Bij de ikea kan je een simpele fitting halen met een kort eraan. Snij een opening in je wereldbol en plaatst de fitting in de bol. Snij vervolgens een groot gat aan de onderkant van de globe hang je nieuwe lamp op.