Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Ga voor een stoere leren bank
16498
post-template-default,single,single-post,postid-16498,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 feb Ga voor een stoere leren bank

Een bank heeft doorgaans een grote invloed op de uitstraling van ruimtes. Het is om die reden belangrijk, om vooraf goed na te denken over een passende stijl voor een bank. Kies je voor een moderne bank, een klassieke bank of wellicht een landelijke bank? In dit artikel gaan we in op het gebruik van een stoere leren bank. Het gebruik van een leren bank biedt verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een bank met een stoffen bekleding. Daar komt bij dat een leren bank zowel in een modern, als in een klassiek interieur goed tot z’n recht komt.

Voordelen van een leren bank in huis

Het voornaamste voordeel van een leren bank, is het feit dat leer heel eenvoudig schoon te maken is. Je kunt de bank aan het eind van de week met een vochtige doek af te nemen, om deze netjes te houden. Ook zijn er speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar, waarmee het leer extra goed kan worden schoongemaakt. Deze middeltjes komen goed van pas, wanneer er een doffe waas over het leer van de bank is ontstaan. Een ander voordeel van een leren bank, is het feit dat leer zeer duurzaam is. De kans op schade aan leer is relatief klein.

Mogelijkheden bij een stoere leren bank

Bij de aanschaf van een stoere leren bank heb je de keuze uit een breed scala aan modellen banken. Kies je voor een bank met een hele moderne look, of juist voor een klassieker model? Naast de uitstraling van het model, worden leren banken in talloze kleuren aangeboden. Het is belangrijk dat de bank qua kleur aansluit bij andere meubels in de woonkamer. Evenals dat het contrast met de kleur van muren niet te groot mag zijn. Een te groot contrast tussen de gebruikte kleuren kan ruimtes rommelig maken.