Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Goedkoper verhuizen doe je zo
16228
post-template-default,single,single-post,postid-16228,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

09 nov Goedkoper verhuizen doe je zo

Verhuizen kan erg duur zijn. Zonde, want dit geld besteed je natuurlijk liever aan het opknappen en inrichten van je nieuwe woning. Bij verhuizen komen vaak allerlei kosten kijken waar je van tevoren niet aan had gedacht. Met deze tips kom je een heel eind om de kosten binnen de perken te houden en niets te vergeten.

  1. Bespaar jezelf geld en stress door je verhuizing ruim van tevoren te plannen. Door het verhuisbedrijf tijdig te boeken of je bus, traplift etc. langer van tevoren vast te leggen ben je goedkoper uit. Lastminute liggen de prijzen hoger.
  2. Als je gebruikt wilt maken van een verhuisbedrijf is het vaak voordeliger om een bedrijf vlakbij te kiezen. Dit scheelt aanzienlijk in het aantal kilometers. Het is sowieso een goed idee om meerdere offertes op te vragen. Het verschil kan oplopen tot 50%. Vergelijken is tegenwoordig vrij eenvoudig. Bij steeds meer verhuisbedrijven kun je online een offerte aanvragen. Door aan te geven wat er precies verhuisd moet worden, hoe en waarheen kun je meteen een overzicht krijgen. Bekijk sowieso Emoov eens.
  3. Het is natuurlijk ook goed mogelijk om zelf, met wat hulp van vrienden of familie, je verhuizing te doen. Ook is er nog een tussenweg. Je kan zelf je meubelen demonteren, alles inpakken en klaarzetten. In je nieuwe woning pak je alles zelf weer uit. Het verhuisbedrijf hoeft dan alleen de spullen van A naar B te brengen.
  4. Bekijk voor je verhuizing goed wat je wel en niet wilt meenemen. Het is zonde om spullen te (laten) verhuizen die je niet meer nodig hebt. Wellicht kun je ook nog van alles verkopen en de opbrengst weer gebruiken voor je nieuwe huis.
  5. Je kan ook nog een beetje besparen door bijvoorbeeld tweedehands verhuisdozen te kopen via Marktplaats. Het scheelt ook als je op een doordeweekse dag verhuisd in plaats van in het weekend. Verhuisbedrijven en de huur van een bus en andere materialen zijn duurder in het weekend. Sommige werkgevers verstrekken een vergoeding voor verhuiskosten. Informeer hier voor de zekerheid ook eens naar.
Tags: