Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Graszoden leggen: ons advies!
16203
post-template-default,single,single-post,postid-16203,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 okt Graszoden leggen: ons advies!

Het leggen van kant-en-klare graszoden brengt vele voordelen met zich mee. Zo kan je direct gebruik maken van het gazon en ziet die er meteen groen, verzorgd en netjes uit. Waar je bij het zaaien van gras heel voorzichtig voor lange tijd met het gazon moet omgaan. In dit artikel geven we je advies voor het leggen van graszoden. Zo vertellen we wanneer je het beste zoden kan leggen en geven we koopadvies.

Wanneer graszoden (laten) leggen?

Het leggen, of laten leggen, van graszoden kan in principe het hele jaar door. Behalve als het vriest. Toch adviseren wij om graszoden te leggen bij een temperatuur boven de 15 graden Celsius. Het gras groeit hierdoor sneller en beter. Als je geen haast hebt met het leggen van graszoden kan je het beste wachten tot de maanden tussen Mei en September. In deze periode groeit het gazon namelijk het best.

Graszoden leggen

Het leggen van graszoden kan enorm veel werk zijn, het is dus belangrijk om hier voldoende tijd voor vrij te nemen. Het is vooral belangrijk dat ze na levering direct geplaatst worden op het gazon. Dit voorkomt uitdroging van de rollen. Op deze website vind je hoe je in 5 stappen graszoden kunt leggen.

Online graszoden bestellen

Het online bestellen van graszoden kan ervoor zorgen dat je veel geld bespaart ten opzichte van het kopen van graszoden bij een plaatselijke hovenier. Een webshop koopt namelijk veel grotere aantallen in, waardoor ze vaak veel voordeliger zijn. Ook kan je gemakkelijk meerdere leveranciers met elkaar vergelijken.