Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Heerlijk genieten bij de gashaard
15785
post-template-default,single,single-post,postid-15785,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

30 dec Heerlijk genieten bij de gashaard

Het is weer volop winter in Nederland. Zelfs temperaturen rondom het vriespunt, wie had dat gedacht? Genoeg reden om lekker binnen te blijven dus. Zeker in december met zijn feestdagen is er niets fijner dan om in makkelijke kleding op de bank te hangen met een lekkere bak koffie. De open haard aan en genieten maar. Helaas heeft niet iedereen de beschikking over een open haard in huis. Gelukkig zijn er alternatieven zoals de gashaard. We lichten deze variant kort toe.

Geen hout

Een groot voordeel van een gashaard is dat je geen hout hoeft te kopen of hakken om de kachel te laten branden. Deze haarden werken volledig op gas en zijn zelfs instelbaar op sterkte. Zo kun je met een draai aan de knop de hoogte van de vlammen regelen. Dat is wel een stuk comfortabeler dan steeds op moeten staan om er nieuw hout in te werpen en te zorgen dat alles goed brandt.

Niet plaatsgebonden

Een ander voordeel is dat deze gashaarden overal geplaatst kunnen worden. Een traditionele open haard zal op de plek moeten komen waar de luchtafvoer naar de schoorsteen is geregeld uiteraard. De haarden op gas zijn er in vele vormen en dus kunnen ze geplaatst worden waar de klant maar wil. Ook zijn er inbouwversies beschikbaar welke mooi weggewerkt kunnen worden in de muur.

Elektrisch

Mocht er geen mogelijkheid zijn in de woning voor een open haard en is een kachel op gas ook niet wat men wenst? Dan is er nog een laatste optie. Elektrische haarden zijn namelijk ook beschikbaar voor wie hier meer van houdt. Ook in verschillende modellen en prijsklassen uiteraard. Doordat er zo veel keuzemogelijkheden zijn is het verstandig om eens langs te gaan bij een speciaalzaak en zich te laten informeren over de mogelijkheden door een van de medewerkers. Zo komt men nooit voor verrassingen te staan en kan er meer genoten worden van een haard in huis.

Bron: http://www.devriesxl.nl/