Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Het whiteboard voor de creatieveling
16354
post-template-default,single,single-post,postid-16354,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

19 jun Het whiteboard voor de creatieveling

Het whiteboard is een comeback aan het maken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een klein whiteboard in huis te zetten. Waarom doen ze dat eigenlijk? Daar kunnen duizenden verschillende redenen voor zijn, maar een van de meest voorkomende redenen is dat mensen simpelweg een creatieve outlet zoeken in hun leven. Misschien heb je vroeger wel veel geschilderd of getekend? Maar ben je daar helaas mee gestopt toen je begon met werken of tijdens een stressvolle periode in je leven. Als dit bekend voorkomt, dan is het extra belangrijk dat je doorleest waarom het een goed idee is om een whiteboard voor de creativiteit in huis te hebben.

Creativiteit is goed voor de hersenen + antistress

Wist je dat creatief bezig zijn goed is voor de hersenen? Je gebruikt verschillende delen van je hersenen samen om een kunstwerk te maken. Je hebt bijvoorbeeld het visuele gedeelte nodig, maar ook het fijne motorische deel. Deze combinatie is erg goed omdat het normaal gesproken niet heel vaak gebruikt wordt in het dagelijkse leven. Daarnaast is het ook een goede manier om met stress om te gaan. Puur het feit dat je creatief bezig bent zal er al voor zorgen dat het lastiger wordt voor de hersenen om zich te focussen op stress. En je zult zien dat je stress al gauw zal verdwijnen als je creatief aan het tekenen bent op het whiteboard.

En het staat ook goed in de woonkamer

Misschien ben je een beetje bang dat je niet meer zo goed kunt tekenen of schilderen als vroeger? Geen probleem, want als je er niet tevreden mee bent dan kun je het gewoon uitvegen op je whiteboard. En als je een kunstwerk hebt gemaakt waar je erg tevreden over bent, dan kun je deze bijvoorbeeld in de woonkamer of op een andere plek zetten in huis waar ruimte is. Zo kun je nog lang door genieten van het kunstwerk dat je hebt gemaakt. En als je er uitgekeken op bent, dan maak je het toch gewoon een nieuwe!