Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Hoe krijg ik een lekkere frisse geur in mijn kledingkast?
16297
post-template-default,single,single-post,postid-16297,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 mrt Hoe krijg ik een lekkere frisse geur in mijn kledingkast?

In een kledingkast hoort schone kleding dat klaar ligt en hangt voor gebruik. U moet de kleding zo kunnen pakken. Als een kledingkast vies of muf gaat ruiken, is dit natuurlijk niet prettig. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe ze een lekkere frisse geur in de kledingkast krijgen.  

 

Als het in een kledingkast niet lekker en fris ruikt, zult u zich ongetwijfeld afvragen of de kleding wel zo schoon is. Dit is vervelend als u verwacht schone kleding in de kast aan te treffen. Veel mensen denken dan dat deze geur ook in de kleding is doorgedrongen en voelen zich dan ook niet prettig bij het dragen ervan. Daarom is het goed om te zorgen dat er een frisse geur in de kledingkast hangt.

 

Oorzaken muffe geur in de kledingkast

In veel gevallen heeft de muffe geur te maken door een gebrek aan ventilatie. Als een ruimte niet goed geventileerd wordt, zal dit ook te ruiken zijn in de kasten die in deze ruimte staan of hangen. Daarnaast is het van groot belang om kleding eerst goed uit te hangen en te laten luchten voordat het in de kast wordt opgeborgen.

 

Het is zeker niet goed om natte of vochtige kleding in een kast op te bergen en dit op een krappe plek, tegen andere kleding aan te laten drogen. Ook dit zal nare en muffe geuren in een kast veroorzaken. Daarnaast is het dus goed om de kledingkast af en toe even op een kiertje open te laten staan en de kast niet helemaal vol te stoppen met kleding dat niet meer gedragen wordt.

 

Hoe krijg ik een lekkere frisse geur in mijn kledingkast?

Als u, ondanks een goede doorstroming van frisse lucht door ventilatie, toch te maken heeft met een vervelende geur in uw kledingkast is het fijn om met wat “huis, tuin en keukenmiddeltjes” een lekkere frisse geur in de kledingkast te krijgen en de nare geuren te verdrijven. Er zijn geurbuiltjes in de handel die een lange tijd de vervelende geuren wegnemen. Deze builtjes zijn in diverse geuren verkrijgbaar zoals lavendel, rozen en andere heerlijke bloemachtige geuren.

 

Andere tips om muffe geuren uit een kledingkast weg te nemen

Naast deze bovenstaande tips zijn er nog andere manieren om muffe geuren uit een kledingkast weg te nemen. Er zijn mensen die zelfs een pak wasmiddel met gaatjes in de deksel in de kast zetten. Hierdoor trekt een frisse wasmiddel geur in de kast en in de kleding. Om eventueel vocht, als veroorzaker van de geur, te verdrijven worden er ook wel eens vochtvreters gebruikt. Dit neemt zowel het vocht als het geur weg. Daarnaast zijn er mensen die een beetje gemalen koffie op een schoteltje in de kast leggen en dit een week laten liggen. Hierdoor verdwijnt een schimmel of een andere nare lucht.