Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Hoe plaats je je eigen spa thuis?
15751
post-template-default,single,single-post,postid-15751,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

01 dec Hoe plaats je je eigen spa thuis?

Meer dan ooit hebben we te maken met werkstress en overvolle agenda’s, waardoor de behoefte naar rust en ontspanning nog nooit zo groot is geweest als nu. Daarom worden wellness producten in en om het huis steeds populairder met als grootste stijger: de spa.
Een spa is niet alleen erg lekker, maar is ook in staat om je van top tot teen te ontspannen. Het water van een spa ligt op een temperatuur die net wat hoger is dan de lichaamstemperatuur. Hierdoor zullen alle spieren in het lichaam ontspannen, wat als effect heeft dat je ook mentaal gezien kalmer wordt. Een spa is dus een prima medicijn voor stress en spanning, waardoor velen besluiten er één aan te schaffen. Een spa kan zowel in het huis als in de tuin geplaatst worden. Voor beide opties gelden andere voorwaarden bij het plaatsen, die we in dit artikel uiteen zetten.

Spa buiten plaatsen
Een spa staat in de meeste gevallen buiten. Dit is niet alleen praktischer, maar ook een stuk heilzamer. Onderzoek wijst namelijk uit dat de therapeutische effecten van een spa het grootst zijn als je er in een koude omgeving gebruik van maakt. Als je een spa in de tuin laat plaatsen, zorg dan dat hij komt te staan op een stevige, vlakke ondergrond, bij voorkeur een betonplaat. Daarnaast is het raadzaam om de spa dicht bij het huis te plaatsen. Je hoeft dan niet een heel stuk door de kou te lopen als je van de spa gebruik wil maken. Ook een overkapping over de spa is handig. Met een overkapping over de spa houd je enerzijds het water schoner en creëer je anderzijds meer privacy.

Spa binnen plaatsen
Hoewel een spa eigenlijk bedoeld is voor buiten, zijn er ook velen die hem liever binnen hebben staan. Dat heeft namelijk ook zo zijn voordelen. Zo blijft het bad allereerst schoner als hij binnen staat. Ook profiteer je binnen van meer privacy en hoef je niet eerst door de kou te lopen om van het bad gebruik te kunnen maken. Het is echter wel een stuk complexer om een spa in huis te plaatsen. Hij is namelijk te groot om door een standaard deur gedragen te kunnen worden. Daarom zal hij door een opengebroken dak gehesen moeten worden of al bij de opbouw van het huis geplaatst moeten worden.

Zwemspa plaatsen
Wil je liever een zwemspa plaatsen? Dan is de tuin de enige optie. Wel zijn er meerdere mogelijkheden in de manier waarop je de zwemspa plaatst. Zo kun je hem geheel bovengronds installeren, maar velen kiezen er ook voor om de zwemspa deels in te graven. Hierdoor is de zwemspa namelijk makkelijker te betreden. Ook ziet het er vaak wat stijlvoller uit.