Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Industriële kasten met een stoer karakter
16588
post-template-default,single,single-post,postid-16588,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

25 jul Industriële kasten met een stoer karakter

 

Steeds meer mensen blijken grote fan te zijn van een industrieel getint interieur. Zou jij ook graag de beschikking willen hebben over een interieur met industriële invloeden in je woning? In dat geval moet je natuurlijk ergens beginnen. In de praktijk wordt er dan in eerste instantie gekeken in de richting van meubels die het vaakst worden gebruikt. Het gaat hierbij dan uiteraard om kasten. Industriële kasten staan er in de praktijk niet alleen om bekend erg praktisch te zijn, daarnaast beschikken ze ook altijd over een in het oog springende uitstraling. Ben jij eveneens van plan om industriële kasten op te nemen in jouw interieur? Dan is het zeker de moeite waard om eerst even de hieronder terug te vinden informatie door te nemen.

Uit welke materialen zijn industriële kasten vervaardigd?

Voor elke stijl van meubels geldt dat ze doorgaans wordt gerealiseerd door middel van één of meerdere specifieke materialen. Specifiek voor industriële meubels zoals kasten geldt dat deze veelal worden vervaardigd uit materialen zoals metaal en onbewerkt hout. Waarom wordt er precies voor deze materialen gekozen? Zeer eenvoudig. Zowel voor metaal als voor onbewerkt hout geldt dat ze over een ruwe uitstraling beschikken. Dit zorgt er voor dat deze materialen als geen ander passen bij het stoere karakter dat toch een beetje typerend is voor industriële meubels. Op het ogenblik dat je er voor kiest om gebruik te maken van een industriële kast welke is afgewerkt met metalen accenten zal je bovendien kunnen vaststellen dat deze opvallend luxueus oogt. Dit zorgt er voor dat met name industriële kasten zonder ook maar enig probleem uitstekend tot hun recht kunnen komen in een stijlvol ogend interieur.

Industriële kasten hebben een fantastische levensduur

Op het moment dat je een industriële kast gaat kopen zal je veelal kunnen vaststellen dat deze niet bepaald voordelig is. Industriële meubels hebben dan ook globaal gezien de reputatie doorgaans voorzien te zijn van een vrij stevig prijskaartje. Hoe komt dit precies? In eerste instantie is dit het gevolg van het feit dat het merendeel van de industriële meubels unieke stukken zijn welke met de hand zijn vervaardigd. Het spreekt voor zich dat hier veel meer tijd en moeite in steekt dan wanneer een bepaald meubel machinaal wordt geproduceerd. Dit vertaalt zich logischerwijs in een (aanzienlijk) hoger prijskaartje. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat je er een ongelofelijk gunstige levensduur voor in de plaats krijgt.

Verschillende afgeleide stijlen van industrieel design

Industrieel design is door de jaren heen niet alleen heel wat populairder, maar ook diverser geworden. Het resultaat hiervan is onder meer dat er met de nodige regelmaat sprake is van industriële woontrends. De meest actuele woontrend op moment van schrijven is ongetwijfeld ‘Light Industrial’. Het betreft hier een woontrend welke de enigszins zachte kant van de toch wel stoere industrieel design meubels laat zien. Door verschillende industriële kasten te voorzien van warme(re) kleuraccenten wordt er voor gezorgd dat ze de ietwat kille sfeer die toch nog steeds vaak wordt geassocieerd met industrieel design kan voorkomen. Het is dan ook zeker en vast de moeite waard om even kennis te maken met de bijzondere eigenschappen waar de ‘Light Industrial’ stijl over beschikt.