Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Interieur ideeën voor het kantoor
16395
post-template-default,single,single-post,postid-16395,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 aug Interieur ideeën voor het kantoor

Misschien ben je trotse eigenaar van een kantoor aan huis, of bezit je een kantoor op een andere locatie. Waar jouw kantoor zich dan ook bevindt, leuke interieur ideeën voor kantoor zijn altijd welkom, toch? In dit artikel volgen wat ideeën om je kantoor op te knappen door kleine aanpassingen te maken.

Stijl

Allereerst de vraag; wat voor stijl wil je in het kantoor? Stoer, strak, modern, landelijk, industrieel, sober of iets anders? Als je meer een geheel wilt kun je het beste één stijl kiezen als basis. De basismeubels in een kantoor zijn; het bureau, de bureaustoel, de kast en eventueel andere grote voorwerpen die in het vertrek staan. Wil je een speelsere ruimte? Dan kun je verschillende stijlen mixen en matchen. Een leuke manier om de ruimte stoer te maken is om de muren een betonlook te geven. Voor een strak effect kun je simpele meubels kopen. Bij een modern kantoor kun je moderne schilderijen aan de muur hangen. Een industrieel kantoor kun je bereiken door bijvoorbeeld industriële lampen op te hangen. Zo kun je kleine aanpassingen maken om een stijl te realiseren.

Kringloop

Wil je niet te veel geld uitgeven aan het kantoor? Dan is een rondje kringloop een goed idee. En daarnaast zijn tweedehands meubels minder belastend voor het milieu. Het leuke aan vondsten uit de kringloop is, dat het vaak unieke exemplaren zijn. Wil je het meubelstuk meer eigen maken? Dan kun je de meubels een likje verf geven en bijvoorbeeld knoppen vervangen. Zo heb je een goedkoop, tweedehands meubelstuk omgetoverd naar jouw eigen smaak. Ook voor decoratie kun je goed bij de kringloop terecht, oude bordjes kun je leuk aan de muur hangen voor een vintage effect.

Kleine veranderingen

Soms hoef je alleen maar met wat meubels te schuiven voor een totaal ander effect. Probeer wat uit en schuif wat heen en weer. Plaats het bureau als het kan bij een raam, zodat je natuurlijk licht hebt tijdens het werken.

Leuke details

Het is zo fijn om in een kantoor te werken met allemaal kleine interieur details. Dat je door deze ruimte meer creativiteit hebt. Hier volgen wat ideeën waardoor je leuke details in het interieur kan krijgen.

* Hang een stuk gaas aan de muur waarop je allerlei foto’s en kaartjes kan bevestigen.
* Ga borduren, en hang deze werkjes aan de muur.
* Stapel wat mooie boeken op en leg deze op een mooi kastje, zet hier wat mooie decoratie in dezelfde kleurtinten bij.
* Verspreid wat geurkaarsen en stokjes door de kamer, ziet er leuk uit en ruikt bovendien lekker.
* Droog wat wilde bloemen en plaats het in lijsten.
* Plaats wat bloemen in vaasjes en zet dit bij elkaar voor een leuk effect.
* Bevestig wat hangplanten voor de ramen voor een natuurlijke uitstraling. Planten zijn sowieso een goed idee.
* Leg een mooi vloerkleed op de vloer voor meer warmte in de ruimte.

Dit waren kleine ideetjes voor een leuk kantoor. Zo zie je dat je door kleine aanpassingen, een grote verandering kan realiseren.

Bron: Aannemersbedrijfbarendrecht.nl