Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Wat is het verschil tussen een gietvloer en een coatingvloer
15741
post-template-default,single,single-post,postid-15741,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 nov Wat is het verschil tussen een gietvloer en een coatingvloer

De meeste mensen denken dat een coatingvloer en een gietvloer hetzelfde zijn. Echter dat is niet helemaal waar. Deze 2 woorden – coatingvloer en gietvloer – worden namelijk dikwijls door elkaar heen gehaald. In deze blog wil ik jullie meer gaan beschrijven over het verschil tussen een coatingvloer en gietvloer. Dit artikel kan zeker wetenswaardig en informatief zijn als je nog twijfelt tussen een giet- en coatingvloer.

De toplaag is dunner

Op het eerste oog zie je misschien weinig verschil tussen een gietvloer en een coatingvloer. Een coatingvloer heeft dezelfde pluspunten als een gietvloer. Zo is het gemakkelijk bij te houden, kun je het eenvoudig zuiver maken en heeft het een moderne uitstraling. Het grote onderscheid is dat de bovenlaag van een coatingvloer dunner is dan die van een gietvloer. De coating van een vloercoating is vaak niet dikker dan 1 millimeter. In de basis is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

Voordelen van een coatingvloer

Het belangrijkste voordeel van coatingvloeren is dat ze er erg mooi uit zien. Daarnaast geeft het een stukje extra pantser. Door een coatingvloer beschik je over een bijzondere uitstraling, omdat de samenstelling door de coating waarneembaar blijft. Om het verschil met eigen ogen te aanschouwen raad ik je aan om b.v. een showroom te bezoeken. Deze zijn er genoeg en bij het gros van deze bedrijven kun je komen kijken op afspraak. Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze website. Hier vind je veel info over gietvloeren in het algemeen en daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken. Tevens kun je een offerte aanvragen via de site.

Een coatingvloer kost minder in vergelijking met een gietvloer. Dit komt doordat de bouwstoffen die gebruikt wordt veel lager is bij een vloercoating dan bij een gietvloer. Ook zit er minder arbeid in het aanleggen van een vloercoating dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de duurzaamheid en slijtvastheid van beide vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben in vergelijking met een vloercoating die daardoor veelal na enkele jaren opnieuw gelegd moet worden.