Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Wat is het verschil tussen een hoekbank en een loungebank?
15722
post-template-default,single,single-post,postid-15722,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 nov Wat is het verschil tussen een hoekbank en een loungebank?

Een hoek- en loungebank hebben over het algemeen een ding wat met elkaar overeenkomt: beide soorten banken zijn vaak behoorlijk groot. Toch is een hoekbank anders dan een loungebank! In dit artikel vertellen we je meer over het verschil tussen een hoekbank en een loungebank. Over het precieze verschil tussen een hoek- en loungebank bestaat nogal eens onduidelijkheid, doordat de vorm van beide banken in sommige gevallen met elkaar overeenkomt.

Verschil tussen een bank en bankstel

Om het verschil tussen een hoekbank en loungebank goed te begrijpen is het allereerst belangrijk om het verschil tussen een bank en een bankstel uit te leggen. Een bank heeft vaak twee of drie zitplaatsen, met aan de achterzijde een rugleuning. Over het algemeen zit er geen hoek in een bank. Bij een bankstel is dit wel zo, omdat er meerdere banken met elkaar gecombineerd worden.

Bij een hoekbank is dit ook het geval, omdat een hoekbank vaak over vier of vijf zitplekken beschikt. Hierbij gebruikt men twee banken, die met elkaar gecombineerd worden tot een bankstel. Heeft een loungebank dan nooit een hoek? Jawel! Het verschil is echter dat er bij een loungebank geen rugleuning zit achter het deel na de hoek.

Een hoek- en loungebank met elkaar vergelijken

Bij de aanschaf van een hoekbank of een loungebank is het belangrijk om vooraf voor jezelf te bepalen wat het doel van de bank is. Wil je meer zitruimte creëren, of wil je juist een bank hebben waarop je aan het eind van de dag heerlijk onderuit kunt liggen? In het eerste geval is een hoekbank de meest voor de hand liggende oplossing, terwijl je in het tweede geval beter voor een loungebank kunt kiezen.

Ook op terrassen en balkons maakt men vaak gebruik van een loungebank, om tijdens de zomer heerlijk van de zon te kunnen genieten.