Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De juiste kleuren voor in huis: Hoe kies ik ze?
15989
post-template-default,single,single-post,postid-15989,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 apr De juiste kleuren voor in huis: Hoe kies ik ze?

Het kan heel lastig zijn om de perfecte kleuren vaar uw woning uit te zoeken. Iedereen zal dat immers wel herkennen. Er zijn zo gigantisch veel kleuren beschikbaar dat het vrijwel onmogelijk is om die ene perfecte kleur te vinden zonder daarbij fouten te maken. We zullen daarom enkele tips geven om ook voor uw woning die ene juiste kleur te vinden.

Neem proefkaartjes mee

In de bouwmarkt zijn alle kleuren op een rij te vinden. Je staat dan echter voor een schap met gigantisch veel kleuren, pal onder het felle licht van tl buizen. Neem van de kleuren die je aanspreken een kaartje mee naar huis en houd ze tegen de muur of de oppervlakten die je wil verven. Doe dat niet op één moment, maar kijk ook eens bij kunstlicht, bij zonsopgang en bij bewolkt weer. Elke manier van lichtinval kan de kleur laten veranderen en het is goed om stil te staan bij die mogelijkheid.

Bedenk goed wat je wil

Er zijn zoveel kleuren mogelijk, dat de kans bestaat dat je er bijna gek van wordt. Je wil bijvoorbeeld een muur blauw, en besluit dan maar om een willekeurige blauw uit het schap te pakken. Doe dat niet, maar probeer diverse mooie blauwe tinten te vinden en leg die kaartjes naast elkaar. Zo kun je kijken welke kleur jou het meeste aanspreekt en welke kleur je echt het mooiste vindt. Daarmee voorkom je dat jouw blauw niet jouw blauw is, maar gewoon een blauw die toevallig de eerste blauw was die je tegenkwam.

Let op de ruimte

Een derde tip is nog om de kleur op de ruimte van toepassing te laten zijn. Kleine ruimten houd je het beste niet te donker om ze niet nog kleiner te laten lijken, houd de slaapkamer enigszins rustig en zorg dat de kleuren die je in een ruimte bij elkaar gebruikt, ook echt bij elkaar passen en goed staan.