Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Elke kamer een eigen identiteit
15780
post-template-default,single,single-post,postid-15780,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

29 dec Elke kamer een eigen identiteit

Uw woning krijgt gezicht door de inrichting. Waar mensen echter niet altijd even goed bij stilstaan is dat het kiezen van de juiste vloer hier ook onderdeel van is. Door te variëren is het bovendien mogelijk elke kamer in uw woning zijn eigen gezicht te geven. Er zijn namelijk vele interessante vloermogelijkheden.

Eenheid versus diversiteit

Dat er een verschil in vloeren bestond tussen bijvoorbeeld de badkamer en de woonkamer is niet nieuw. In badkamers kiest men al snel voor tegels terwijl in woonkamers voor meer sprekende warme vloeren wordt gekozen. Dit heeft natuurlijk ook met de verschillende functies van de kamers te maken. Dit wordt tegenwoordig echter veel vaker door het hele huis doorgetrokken. Elke ruimte heeft zo zijn eigen functie, dus is het niet meer dan logisch dat voor elke ruimte een passende vloer wordt gekozen. Dit variëren is sterk in opkomst. Vooral een spel tussen laminaat en tapijt in verschillende kamers is zeer populair. U kunt de badkamer verbouwen in een bepaalde stijl terwijl dit in strijd is met de rest van uw woning. Wij raden u aan om te zorgen voor een ‘niet schokkende’ overloop tussen ruimtes waardoor het huis één geheel is.

Parket en laminaat

Populaire vloeren blijven echter parket en laminaat, in sommige gevallen vervangen door PVC. Deze vloeren blijken namelijk nog altijd het meest geschikt voor de echte leefruimtes. Bovendien zijn er vaak vloeren te vinden die perfect in een budget passen. Zeker wanneer ondervloeren bij de prijs inbegrepen zijn. Een vloer kan namelijk nog wel eens duur uitvallen omdat een groot deel maatwerk betreft. Een woonkamer kan per woning sterk verschillen, zelfs wanneer het huizen van hetzelfde type zijn. Dit maakt ook dat uw woning altijd een eigen identiteit zal vormen dankzij een uniek vloer.