Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Een kamersteiger of een rolsteiger kopen
16268
post-template-default,single,single-post,postid-16268,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

29 jan Een kamersteiger of een rolsteiger kopen

Verbouwingen uitvoeren is een spannende zaak, zoveel is zeker. Natuurlijk is het wel belangrijk dat u over de juiste voorzieningen beschikt om het werk tot een goed einde te brengen. Een van de belangrijkste zijn steigers, die het werken niet enkel aangenamer maken, maar ook veiliger en efficiënter.

Steigers zijn er in uiteenlopende soorten en formaten, maar kamersteigers en rolsteigers zijn twee van de meest gebruikte types. Wat meer informatie daarover is hier dan ook op zijn plaats!

Kamersteigers voor binnenhuis verbouwingen

Een kamersteiger is de ideale oplossing als u binnenshuis werken moet uitvoeren, op hoogte. Het gaat om relatief compacte, maar wel stevige steigers die het eenvoudiger maken om op hoogte werken uit te voeren. Van het schilderen van het plafond tot het renoveren van de binnenisolatie op de zolder, een dergelijke steiger kopen biedt u heel wat mogelijkheden.

Rolsteigers: kwaliteit op grote hoogte

Natuurlijk kan het ook gebeuren dat de werken op nog grotere hoogte uitgevoerd moeten worden. In dat geval is een rolsteiger de ideale oplossing: naast stabiliteit dankzij de stevige, solide constructie, is een dergelijke steiger ook erg mobiel dankzij de wieltjes. Op die manier is het niet enkel mogelijk om op grote hoogte werken kwalitatief uit te voeren – het werken gaat ook sneller en eenvoudiger als u op verschillende plaatsen moet werken.

Dergelijke steigers zijn er natuurlijk in verschillende formaten, maar bepaalde gaan tot wel 8 meter hoog. De ideale steiger dus om zelfs in de grootste gebouwen efficiënt en veilig werken uit te voeren!

De voordelen van een steiger

Het is duidelijk dat er heel wat mogelijkheden zijn als u zoekt naar een steiger, maar uiteindelijk biedt elke soort dezelfde voordelen. Een overzicht daarop is belangrijk als u van zo’n voorziening gebruik wilt maken!

1. Veiligheid

Het eerste voordeel is natuurlijk dat u veiliger kunt werken dankzij een steiger. Niet enkel dankzij de stevige behuizing, waarbij enkel het beste materiaal wordt gebruikt, maar ook de stabiliteit van het werkplatform en de veilige trappenstructuur.

2. Flexibiliteit

Tijdens het werken op hoogte (of dat nu binnen of buiten is), is het natuurlijk ook belangrijk dat u flexibel kunt zijn. Vaak gebeurt het dat uw werk op één plaats af is, en dat u zo snel mogelijk ergens anders verder moet kunnen werken, binnenshuis of buitenshuis. Vooral steigers op wielen zijn hiervoor interessant, dankzij de ingebouwde wielen die u de mogelijkheid geven de stelling snel en vlot te verplaatsen.

Een steiger kopen

Een steiger kopen is de beste manier om de kwaliteit, efficiëntie én veiligheid van elk werk binnen of buiten een niveau hoger te tillen. Op die manier wordt het werken op zich niet enkel aangenamer en veiliger – maar het resultaat ook beter! Uw steiger kunt u voordelig kopen bij Steigerverkoop.nl