Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Het kantoor herinrichten; 5 zaken waar je op moet letten
16122
post-template-default,single,single-post,postid-16122,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

04 aug Het kantoor herinrichten; 5 zaken waar je op moet letten

Net als een woning kan het heel prettig zijn om je kantoor te herinrichten. Dat levert een frisse start op voor jezelf en je werknemers. Daarnaast kan het zijn dat het meubilair toe is aan vervanging of het bedrijf verandert, groeit of een andere weg inslaat. Genoeg redenen om te kiezen voor kantoorherinrichting, maar waar moet je op letten? Wij vertellen je het in dit artikel!

1. Meer daglicht

Tijden veranderen, en kantoren veranderen daardoor mee. Er zijn nieuwe inzichten en nieuwe manieren van werken die kunnen vragen om de herinrichting van een kantoor. De inrichting van een kantoor is van groot belang voor het welzijn van werknemers en de sfeer op het werk. Een simpele maar effectieve maatregel: meer daglicht! Meer daglicht zorgt namelijk voor productievere en gelukkigere werknemers.

2. Flexibele werkplekken

Werknemers moeten tegenwoordig steeds flexibeler zijn. Het kan daarom zeker geen kwaad om flexibele werkplekken te creëren.  Plekken waar elke werknemer kan werken en die ook te transformeren zijn tot andere werkplekken. Wees creatief met de plekken en probeer de indeling zo vrij als mogelijk op te zetten.

3. Duurzaam

We eten graag biologisch, we scheiden ons afval en we laten het groen steeds meer terugkomen in onze interieurs. Zo ook in een moderne kantoorinrichting. Er zijn talloze bedrijven die op een gemakkelijke manier een karakteristieke groenwand installeren in kantoren. Op deze manier komt er meer zuurstof in de ruimte, wordt de lucht gezuiverd en breng je een stukje natuur naar binnen.

4. Verlichting

Verlichting kan veel betekenen voor de sfeer op uw kantoor. U kunt hiermee variëren, afhankelijk van de plek en de functie van de verlichting. Op plekken waar sfeer belangrijker is kunt u sfeervolle verlichting aanbrengen, op werkplekken kunt u kiezen voor verlichting die uw werknemers scherp en fit houdt. Over het algemeen geldt dat goede verlichting op een werkplek minimaal 500 lux moet zijn. Voor grote, open kantoren ligt dit weer wat hoger. Daarnaast is het van belang dat in het gehele kantoor de lichtintensiteit min of meer gelijk is. Dit zodat de ogen zich niet steeds hoeven aan te passen tussen donker en licht. Wilt u weten welke lichtintensiteit het best past bij uw kantoor? Laat dan een werkplekonderzoek uitvoeren door een professionele partij. Zo weet u zeker dat u goed zit met betrekking tot de lichtintensiteit binnen uw kantoor, wat zorgt voor een positieve uitwerking op uw werknemers!

5. Creativiteit

Het stimuleren van creativiteit kan mooie resultaten opleveren. Bij bedrijven en kantoren waar het belangrijk is dat er veel creativiteit ontstaat is het handig om open vergaderruimtes te creëren zoals bijvoorbeeld een interactieve ruimte met allerlei zitmogelijkheden waar collega’s bij elkaar kunnen komen en op een ontspannen manier ideeën met elkaar kunnen delen.

 

Met deze kantoortips kom je een heel eind met de herinrichting. Wil je graag meer weten of hulp bij de herinrichting van een professionele partij? Neem dan contact met ons op.