Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Keuze maken voor de juiste vloer
16430
post-template-default,single,single-post,postid-16430,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

07 nov Keuze maken voor de juiste vloer

Heb je plannen om de kamers eens flink aan te pakken? Pak dan ook meteen de vloer aan! Maar hoe zorg je voor de juiste vloer? Hier vind je allerlei tips om de leukste of stoerste vloer te vinden die bij jouw huis past.

Vintage

Houd je van de goede oude tijd en wil je deze stijl toepassen in jouw interieur? Kies dan voor een vloer met typische kenmerken uit deze tijd. Daarbij kan je denken aan opvallende blokpatronen uit die tijd. Maar ook de vloeren met een visgraat patroon passen hier erg goed bij. Deze stijl was vroeger erg populair bij de rijke huishoudens. Tegenwoordig is het erg betaalbaar en kan je zelf de kleur, afwerking en het materiaal kiezen.

Industrieel

Een industriële vloer kenmerkt zich door een robuuste uitstraling met vooral donkere tinten. Het design valt vaak tussen landelijk en vintage in met een unieke afwerking. Je hoeft niet alleen te denken aan de gebruikelijke laminaat vloeren met een houtpatroon, je kunt ook een ondergrond maken met een cement-look. Dit zorgt voor een hele eigen uitstraling die je niet snel ziet. Laat je inspireren door de diverse mogelijkheden.

Landelijk

Een landelijke vloer kenmerkt zich vooral door het gebruik van een houten of stenen uitstraling. Een massief houten vloer zal daarbij een sterke authentieke look geven, maar houdt er wel rekening mee dat deze vloeren niet geschikt zijn voor vloerverwarming. Maar gelukkig zijn er ook mooie alternatieven voor: je kunt kiezen voor een laminaat of pvc-vloer met dezelfde patronen. Ook deze geven vaak een mooie, unieke uitstraling voor jouw prachtige interieur. Houd er wel altijd rekening mee dat donkere kleuren de kamer kleiner kunnen maken. Wil je veel gebruik maken van hout, maak dan gebruik van diverse contrasten voor een speels effect waarbij ook de kamer niet te klein zal ogen.

Modern

Als je van modern houdt, dan wil je uiteraard een vloer die strak en mooi oogt in het geheel. Je kunt voor een laminaat kiezen met een mooi glad uiterlijk of juist voor een stenen ondergrond met een mooie afwerking. Een glimmende ondergrond kan wel erg snel vies ogen, een matte ondergrond is dan een betere optie, zeker wanneer er huisdieren en/of kinderen rondrennen.

Onderhoud

Er zijn vele soorten vloeren met elk hun eigen onderhoud. Wanneer je een vloer kiest die bij je interieurstijl past, houd dan ook rekening met het onderhoud. Een massief houten vloer is bijvoorbeeld veel gevoeliger voor vlekken dan een PVC vloer. Daarbij kan een vochtige ruimte ook vaak een probleem zijn, kies dan altijd voor een materiaalsoort welke geschikt is voor de ruimte. Houten vloeren hebben ook een behandeling met olie nodig om mooi te blijven door een beschermende laag te maken.

Tags: