Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | De keuze voor witgoed apparatuur
15889
post-template-default,single,single-post,postid-15889,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 feb De keuze voor witgoed apparatuur

Voor veel mensen blijkt het nogal een lastige investering; een wasmachine. Dit is geen gekke gewaarwording, want er zijn nogal wat punten waar u op moet letten bij deze aankoop. Zo moet er gelet worden op de grootte van het apparaat. Dit moet u bepalen aan de hand van de gezinsgrootte in uw woning. Hoe drukker het thuis is, hoe groter dan wasmachine moet zijn. Daarnaast moet de wasmachine ook nog passen in bijvoorbeeld de badkamer of een andere gewenste ruimte. Ook kan er worden vergeleken aan de hand van het geluidsniveau en het toerental dat een wasmachine heeft. Voor deze specificaties is het verstandig om een specialist in te schakelen die u ook nog eens kan voorzien van onafhankelijk advies.

Hecht u waarde aan energie verbruik?

Het energielabel van een wasmachine zal voor het grootste gedeelte de prijs van het apparaat bepalen. Hoe zuiniger het apparaat is, hoe hoger de aanschafprijs zal zijn. Echter is het wel verstandig om hier waarde aan te hechten, want het kan zomaar zijn dat het binnen een jaar of drie rendabel is om een duurder apparaat te kopen. U hoeft niet meteen een energielabel AA+ te kopen, maar een A(+) label is al voldoende.

Vergelijk het aanbod

Wanneer u op zoek gaat naar witgoed zult u merken dat er een enorm aanbod is. Er zijn tal van organisaties die zich steeds meer ontwikkelen en dan ook steeds weer met nieuwe producten komen. Wij raden u aan om wasmachines te vergelijken. Op deze manier weet u meteen wat er wordt aangeboden en in welke prijsklasse u moet gaan zoeken.

Heeft u een bepaald product op het oog? Zorg er dan voor dat u deze bij verschillende aanbieders opzoekt. Het moet natuurlijk een goed product zijn, maar wanneer u dit gaat vergelijken weet u zeker dat er altijd de laagste prijs wordt betaald.