Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Kies voor een houten terras in de tuin
16074
post-template-default,single,single-post,postid-16074,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

20 jun Kies voor een houten terras in de tuin

Lekker buiten zitten en genieten in de tuin, wie houdt daar nou niet van? Een belangrijk onderdeel van de inrichting van een tuin is het terras waar je dan zo lekker kunt zitten. Vaak denkt men dan meteen aan tegels of bijvoorbeeld klinkers. Maar wat dacht u van een houten terras, ook wel vlonder genoemd? Dit heeft een warme uitstraling die goed aansluit bij de natuurlijke sfeer van een tuin. En er zijn veel mogelijkheden, zodat u kunt kiezen voor het hout dat past bij uw stijl.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om een houten terras aan te leggen, bijvoorbeeld met vlonderplanken of met houten tuintegels. Op Vlonderplankenwinkel.nl vindt u een uitgebreid assortiment houtsoorten en kleuren waar u uit kunt kiezen. Er is onder meer de keuze uit hardhout, geïmpregneerd hout, bamboe en Douglas planken. Een andere optie is composiet: dit is een ideale optie voor als u wel de warme uitstraling van hout wilt, maar liever geen tijd wilt besteden aan onderhoud.

Houten terras maken

Het leggen van een terras met vlonderplanken is overigens niet heel moeilijk. Op de website van Vlonderplankenwinkel staat een duidelijke uitleg over het maken van een houten terras en alle materialen die daarvoor nodig zijn. Zo kunt u meteen aan de slag.

Dakterras of balkon

Heeft u een dakterras of balkon? Ook dan zijn vlonderplanken heel geschikt. U kunt dan bovendien ook kiezen voor het gemak van houten tuintegels. Vaak hebben deze tegels een klik-systeem waardoor u snel en eenvoudig een prachtig houten terras kunt aanleggen.