Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Kies een vloerkleed dat bij je interieur past
15571
post-template-default,single,single-post,postid-15571,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 mei Kies een vloerkleed dat bij je interieur past

Een vloerkleed kan een woonruimte net dat beetje extra geven. In dit artikel zullen we vijf redenen geven waarom het belangrijk is dat elke woning – mits de aankleding dat uiteraard toelaat – over een vloerkleed zou moeten beschikken die past bij het interieur.

Een vloerkleed zorgt voor demping van het geluid

Allereerst zorgt een vloerkleed voor demping van het geluid in een ruimte. Doordat het geluid door het kleed wordt geabsorbeerd, klinkt een ruimte met een vloerkleed veel gezelliger en warmer dan een ruimte zonder kleed.

Een vloerkleed zorgt voor veiligheid

Een vloerkleed kan voorkomen dat je uitglijdt. Vooral bij oudere mensen of kinderen kan een vloerkleed daarom een welkome toevoeging zijn aan de inrichting. We zien niet voor niets dat traptreden vaak worden voorzien van bekleding.

Een vloerkleed zorgt voor extra sfeer

Een vloerkleed breekt de ruimte een beetje en zorgt voor extra sfeer in huis. Je kunt speels omgaan met de kleuren, de textuur of de vorm van het kleed. Hierdoor krijg je een leuke sfeer in de ruimte.

Een vloerkleed bevordert de gezondheid

Vloerbekleding staat er vaak om berucht slecht te zijn voor de gezondheid. Dat valt echter wel mee. De kleine vezels kunnen stof heel goed vasthouden en laten het stof weer los bij het stofzuigen, waardoor het kleed weer goed schoon wordt. Een vloerkleed is daardoor gezonder dan een ruimte waar het stof eenvoudig weer op kan waaien.

Een vloerkleed bespaart energie

Vloerkleden voelen veel warmer aan dan gladde vloeren. Daarom hoef je minder te stoken, waardoor je energie bespaart. Bovendien houden ze enigszins de warmte vast.