Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Kleed je huis warm aan in de herfst
16163
post-template-default,single,single-post,postid-16163,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 sep Kleed je huis warm aan in de herfst

Kies voor natuurlijke materialen

Nu de herfst weer in het land is, is het tijd om je huis lekker knus en gezellig te maken. En hoe doe je dat beter dan door natuurlijke materialen te gebruiken? Ze hebben niet alleen warme kleuren, ze creëren ook een oase van rust in huis. Dit jaar scoorden natuurlijke materialen al ontzettend goed, maar we zien deze trend ook in 2018 weer opduiken. Waarschijnlijk was hout het eerste wat in je opkwam toen je ‘natuurlijke materialen‘ las? Het is dan ook het populairste materiaal. Hout zorgt voor een rustieke look, oogt stijlvol en is ook nog eens duurzaam. Conclusie: hout is altijd een uitstekende keuze! Andere trendy materialen zijn onder andere wol, rotan en stro. Creëer bijvoorbeeld een mooi geheel door een hanglamp uit rotan op te hangen boven je houten eettafel.

Lekker fluffy!

Om het ook op frisse herfstdagen warm te hebben, zijn fluffy accessoires niet te missen in je interieur. Daarmee bedoelen we zachte, donzige stoffen zoals velours, pluche, fleece of nepbont. Vlij je neer onder een lekker warme plaid en omring jezelf door mooie sierkussentjes, zo kom je helemaal tot rust! Een vloerkleed is ook een must have om koude voetjes te vermijden in de woonkamer of in de slaapkamer. Ten slotte zijn (liefst neppe) dierenhuiden ideaal voor een herfstige sfeer. Plaats ze gewoon over de rugleuning van de bank of de eetkamerstoelen en voeg zo extra karakter toe. Bovendien gaan ze als gegoten samen met de hierboven genoemde natuurlijke materialen.

Herfstige decoratie

Naast de natuurlijke materialen en lekker warme stoffen, zijn er nog veel andere mogelijkheden om je woning klaar te stomen voor de herfst. Kaarsjes creëren bijvoorbeeld letterlijk en figuurlijk warmte in huis. Vergeet ook niet voldoende groen te voorzien in de vorm van leuke plantjes en mooie bloemen. Over elementen uit de natuur gesproken, je kan je meubels ook op een originele manier versieren door er noten, takjes, blaadjes of zelfs pompoenen op uit te stallen. Zo verwelkom je de herfst op de allerbeste manier!

 

Tags: