Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Kleur trend petrol en green
16340
post-template-default,single,single-post,postid-16340,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

11 jun Kleur trend petrol en green

Er zijn telkens weer nieuwe kleuren die zo mooi zijn dat ze een trend vormen. Nu zijn dat de kleuren petrol en green; een blauwtint en een groentint. Door deze kleuren te combineren krijg je een heel fris, verrassend en ontspannend kleurschema in huis.

Hoe laat ik de kleuren terugkomen?

Het idee van het kiezen van twee kleuren is uiteraard dat je ze terug laat komen in huis. Eventueel kun je er nog andere kleuren bij stoppen, zoals donkerbruin of terra cotta, maar je basiskleuren blijven petrol en green.

Je kunt de kleuren op tal van manieren laten terugkomen. De makkelijkste manier is door een wand in een accentkleur te verven. Let hierbij wel goed op welke wand je neemt. De ruimte moet er immers wel naar zijn! Een donkere ruimte kun je niet voorzien van een donker geverfde wand, dan wordt de kamer te somber. In een lichte ruimte kan dat echter wel weer gemakkelijk.

Een andere manier is door kussens in een bepaalde kleur aan te schaffen. Kussens zijn er, als je goed zoekt, in oneindig veel verschillende kleuren en maten. Zorg er wel voor dat de kussens binnen het kleurenschema passen, en niet net weer een andere kleur zijn!

Staan de kleuren wel leuk?

Het jammere van kleurtrends is dat je pas weet of het leuk bij jouw situatie staat, wanneer je het uitgevoerd hebt. Je kunt er echter nooit een grote buil aan vallen. Mocht een kleur toch niet blijken te staan, dan kun je wat bijschaven met de kleur van meubels of accessoires tot het wél past. Ook kun je altijd nog besluiten om het weer ongedaan te maken. Maar natuurlijk kun je ook gewoon wat proberen. Grote kans dat het er onwijs van opknapt!