Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Kunstgras op balkon leggen: hier moet je aan denken!
16875
post-template-default,single,single-post,postid-16875,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
kunstgras

22 dec Kunstgras op balkon leggen: hier moet je aan denken!

Wil je een natuurlijke uitstraling creëren op jouw balkon? Dan is kunstgras precies wat je nodig hebt. Dit is niet alleen uitermate geschikt om het balkon of dakterras te verrijken, maar heeft ook nog eens heel weinig onderhoud nodig. Tegenwoordig is kwalitatief kunstgras niet meer van echt gras te onderscheiden. Hiermee geef je jouw balkon direct de uitstraling waar je naar op zoek bent en geniet je van talloze andere voordelen.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en ben je misschien zelfs al een beetje zoekende naar het juiste kunstgras op www.gardensense.nl? Dan ben je vast ook benieuwd waar je op moet letten als je dit gras aanlegt. In dit artikel vertellen we je exact waar je aan moet denken.

Let op de ondergrond

Bij het aanleggen van kunstgras op balkon is het belangrijk dat de ondergrond stabiel en recht is. Gelukkig is dat bij de meeste balkons geen probleem. De ondergrond is van nature al stabiel doordat deze meestal van beton is gemaakt. Als de ondergrond vlak is, maakt dit het leggen van het gazon een stuk eenvoudiger. Je rolt het gras simpelweg uit en maakt het vast. Doordat kunstgras al op maat voor je gesneden kan worden, is dit een klusje dat binnen enkele minuten geklaard is. Zeker wanneer de ondergrond al behandeld is. Is de ondergrond op jouw balkon nog niet stabiel? Dan is het belangrijk om hier eerst werk van te maken. Zo zorg je ervoor dat het gras veel mooier ligt.

Kunstgras vastzetten

In Nederland hebben we soms erg wisselvallig weer. Vooral wind kan erg veel schade aanrichten aan het gras. Het is belangrijk dat de grasrollen blijven liggen waar ze horen te liggen. Daarom moet het kunstgras op de juiste manier worden vastgezet. Dit gebeurt meestal middels zogenaamde kunstgrashaken. Deze kun je eenvoudig mee bestellen als je het kunstgras koopt. Zo weet je zeker dat het kunstgras onder alle omstandigheden op zijn plaats blijft liggen.

Zorg dat het water goed afgevoerd kan worden

Als de regen met bakken naar beneden komt, kan het balkon zonder een goede waterafvoer al snel blank komen te staan. Daarom is het belangrijk dat de waterafvoer goed geregeld is. Kunstgras kan over het algemeen gelukkig wel tegen een stootje. Van veel regen of zon wordt het niet direct slechter. Het is echter een ander verhaal als het water geen kant op kan en het gazon dus heel lang vochtig blijft. Dit kan de levensduur zwaar beïnvloeden en dat is wel het laatste wat je wilt. Let er daarom goed op dat het balkon niet te lang vochtig blijft en dat het water een kant heeft om op te kunnen. Dit is al helemaal belangrijk wanneer je het kunstgras over houten planken of een vlonder legt, want anders loop je het risico dat het vocht hier te lang in kan trekken en er daardoor schimmel ontstaat.

Tags: