Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | LED verlichting
15943
post-template-default,single,single-post,postid-15943,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

04 apr LED verlichting

De levensduur van een LED lamp

Elke lamp heeft een eigen gemiddelde levensduur. Op elke verpakking staat dan ook wat de levensduur van de lamp ongeveer zal zijn. Bij LED verlichting is de levensduur aanzienlijk hoog. Dit is dan ook wel één van de grootste voordelen die de LED lamp met zich mee brengt. Bij spaar- en gloeilampen is de levensduur gemiddeld rond de 10.000 branduren. Als u dit al lang vind zult u bij de LED lamp zeker even schrikken. De levensduur van de LED lamp is namelijk gemiddeld rond de 50.000 branduren! Een gigantisch aantal uren waar zeker een leuk bedrag mee gespaard kan worden na een investering. Maakt u gebruik van halogeenspots? Dan kunt u in de tijd van één LED lamp zeker 50 halogeenspots aanschaffen, een flink verschil vindt u ook niet.

Beter voor uzelf en uw portemonnee

Alleen als we al kijken naar het financiële gedeelte is de (dimbare) LED lamp een hele interessante lamp. Natuurlijk zult u hier even een investering in moeten doen, maar dit zult u na een korte tijd al veel geld besparen. Ook zijn LED lampen dimbaar een heel stuk beter voor uw gezondheid en beter voor het milieu. Omdat deze lampen een veel langere levensduur hebben hoeven er minder van geproduceerd te worden. hoe minder productie er nodig is, hoe minder uitstoot een fabriek zal leven voor het maken ervan.

Laag energie verbruik

LED lampen gebruiken veel minder energie als alle andere lampen. zo gebruikt een LED lamp bijna 90% minder energie dan een halogeenspot of gloeilamp en minder dan 60% energie dan een Tl-buis en spaarlamp. Een gigantisch verschil waardoor er dan ook een fors bedrag op uw jaarlijkse kosten bespaard kunnen worden. bij een normaal gebruik van licht zult per lamp tientallen euro’s kunnen besparen. Gemiddeld word een lamp rond de 5 uur per dag gebruikt. Stel dit is bij u ook het geval, dan heeft een gemiddelde LED lamp een levensduur van wel 5 jaar! Dit betekend 5 jaar lang lage energiekosten en grote besparingen.

Veiligheid

LED lampen zijn zelfs veiliger dan de andere bovengenoemde lampen. Zo hebt u zelf vast wel eens gemerkt dat een andere lamp na een aantal minuten of uren branden erg heet kan worden. Halogeenspots worden zelf zo heet dat u direct uw handen kunt verbranden. Geen fijn gevoel!
Bij een LED lamp heeft u hier totaal geen last van. De lamp zal wel iets warmer worden maar na zelfs 2 á 3 uur branden kunt u de lamp nog normaal beetpakken als dit nodig is.