Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Maak je interieur af met een vintage hanglamp
15568
post-template-default,single,single-post,postid-15568,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 mei Maak je interieur af met een vintage hanglamp

Vintage is steeds meer in de mode. Dat past bij de gehele interieurstijl waarbij we terug willen naar de basis. We willen geen overvolle ruimten meer. Dat is leuk voor een tijdje, maar je kunt er veel minder goed ontspannen. In een nette ruimte voel je je doorgaans stukken beter dan in een ruimte waar werkelijk elke vierkante centimeter benut is.

Bij dat teruggaan naar de basis hoort dus ook dat oude designs weer terugkomen. Dat komt vooral omdat die oude designs vooral erg functioneel waren. Ze deden wat ze moesten doen, en dat is dus iets wat weer terug aan het komen is.

Wat voor hanglamp past bij mijn interieur?

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat een hanglamp in je interieur past. Niet elke lamp past zomaar in elk interieur. Daarom is het belangrijk dat de hanglamp aansluiting vindt bij de overige aankleding in de woning. Maar hoe bereik je dat eigenlijk?

Een lamp kan aansluiten op een paar gronden. De meest voorkomende grond waarom een lamp mooi staat, is omdat de kleuren mooi matchen bij je huidige kleurstelling.

Een andere reden kan echter ook zijn omdat bepaalde stijlelementen terugkomen in de hanglamp of omdat de lamp juist mooi breekt met het huidige interieur.

Je kunt hanglampen vaak voor een spotprijs vinden bij een kringloopwinkel of rommelmarkt. Ze zijn doorgaans voor een prikje aan te schaffen, waardoor je er eigenlijk ook geen buil aan kunt vallen. Als de lamp niet staat, dan kun je ‘m altijd weer weg doen.