Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Maak jouw tuin helemaal klaar voor de zomer
16674
post-template-default,single,single-post,postid-16674,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

16 mrt Maak jouw tuin helemaal klaar voor de zomer

Het is elk jaar weer hetzelfde, voor je het in de gaten hebt staat de zomer weer voor de deur en is er weer werk aan de winkel. Na een lange herfst en winter wil je je tuin en terras weer klaarmaken voor het voorjaar en de zomer. Je wilt zoveel mogelijk gaan genieten in de buitenlucht. 

De tuin

In je tuin zul je waarschijnlijk de struiken en eventuele bomen moeten snoeien, het onkruid wieden en misschien het gras maaien en bemesten. Vaak zul je de dode bladeren en uitgebloeide planten moeten opharken en verwijderen. Misschien wil je dit jaar eens wat nieuwe planten en struiken in de grond zetten. 

Het terras

Eén van de belangrijkste onderdelen van je tuin is het terras. Hier zul je tijdens de mooie dagen het meest verblijven. Waarschijnlijk zul je de tegels moeten ontdoen van de groene aanslag. Je kunt dit doen met biologisch afbreekbare bestrijdingsmiddelen of zelfs met een hogedrukspuit. Lees op MilieuCentraal meer over het tegengaan van groene aanslag. 

Als dat gedaan is kun je eindelijk je loungeset uit de schuur halen en op het terras plaatsen. Kussens erin en chillen maar! Met een goed boek en een kop koffie of een biertje is het hier straks goed uit te houden. 

Terrasverwarmers

We leven natuurlijk wel in Nederland en het kan hier tegen de avond flink afkoelen. Laat je daardoor niet afschrikken er is een hele simpele oplossing voor: terrasverwarming. Terrasverwarmers maken het aangenaam om op frisse avonden toch in een gezellige sfeer op je terras te zitten en van de tuin te genieten. Er zijn verschillende soorten verwarming, op gas, infrarood, elektrisch, echter de meest milieuvriendelijke verwarming is degene die op pellets bandt.

Terrasverwarming op pellets

De duurzame terrasverwarming op pellets wordt steeds meer gebruikt omdat deze vrij kan staan, geen zware gasflessen of stroom nodig heeft, maar vooral omdat de verwarming op CO2 vrij pellets brandt.

De gebruikte pellets bestaan uit geperste houtsnippers en zaagsel en moeten een EN plus A1-keurmerk hebben, zodat je verzekerd bent van de kwaliteit van de pellets. Je kunt deze pellets verkrijgen bij de speciaalzaak en in de bouwmarkt. Let wel op het keurmerk.                                                                                                                                                                De terrasverwarming op pellets zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je de eenvoudige uitvoering, laag op de grond kiezen of de grote, staande verwarming met als tussenstuk een glazen buis met daarin de vlammen zichtbaar. Nuttig en nog mooi ook!