Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Maak van je woonkamer een rustpunt met een Scandinavische interieur
15574
post-template-default,single,single-post,postid-15574,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

31 mei Maak van je woonkamer een rustpunt met een Scandinavische interieur

Onze woonkamers worden vaak als veel te druk beschouwd. We worden ons steeds meer bewust van het belang om thuis goed te kunnen ontspannen. Elke dag is vaak weer helemaal vol gepland met werk en andere verplichtingen, waardoor we de tijd die we voor onszelf hebben, juist goed moeten besteden. Het hebben van een Scandinavisch interieur kan daar zeker aan bijdragen.

Wat is een Scandinavische interieur?

Een Scandinavische interieur is een interieur met – zoals de naam al weggeeft – voornamelijk Scandinavische invloeden. Het interieur kenmerkt zich vooral door de minimalistische inrichting. Alles wat er niet toe doet, wordt weggelaten of in ieder geval weggestopt. Dat betekent echter niet dat een Scandinavische interieur vooral erg onhandig is. Het idee is namelijk dat je op handigheid niets inlevert, maar juist wel een betere woonomgeving krijgt.

Een ander kenmerk is het vele licht dat in de woning te vinden is. Natuurlijk is het niet zo eenvoudig om even een raam bij te laten plaatsen, maar ook met de bestaande mogelijkheden kun je een ruimte al veel lichter maken of laten lijken. Zo kun je met lichte kleuren werken of de ramen meer vrij proberen te maken.

Ook vinden we in Scandinavische interieur veel natuurlijke producten, zoals je die in Scandinavië ook veel zult tegenkomen. Dit betekent dat een industriële look niet vreemd is en ook veelvuldig gebruik van bijvoorbeeld hout een goede toevoeging is. Let wel op dat je niet doorslaat, want dan kan het te overdreven en kil overkomen en dat wil je natuurlijk voorkomen.