Avenue Interieur • Interieurblog | Inrichting, Wonen & Design | Meubels die uw huis karakter geven
16213
post-template-default,single,single-post,postid-16213,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
meubels

07 nov Meubels die uw huis karakter geven

Het inrichten van een woning is niet altijd even gemakkelijk. Welke bank schaft u aan? Combineert u de bank met losse fauteuils? Welke eettafelvorm past het beste bij uw ruimte? Enzovoorts. Om direct goed te beginnen met het inrichten van uw woning, is het belangrijk om een vaste interieurstijl uit te zoeken. Kiest u voor een klassiek, een modern, of juist een industrieel ingerichte woning? Op basis van deze interieurstijl kunt u vervolgens op zoek gaan naar bijpassende meubelstukken. Er zijn verschillende webwinkels waar de meubels over deze interieurstijlen worden verdeeld, zodat het vinden van geschikte meubels makkelijker voor u wordt.

Neem ook de vloeren en muren mee

Niet alleen is het aanschaffen van geschikte meubels soms behoorlijk moeilijk, ook dient u rekening te houden met uw vloer en muren. Wanneer de muren een felle kleur hebben, dient u de meubelstukken hierop aan te laten sluiten. Mocht u dit niet doen, dan zou er een groot contrast ontstaan wat uw kamers erg rommelig maakt. Datzelfde geldt voor de vloeren in uw ruimtes. U kunt kiezen voor een simpele vloerbedekking, maar dit past niet goed bij een modern of industrieel ingerichte ruimte. Een laminaatvloer is bijvoorbeeld veel geschikter in dit geval!

Robuuste meubelstukken aan uw interieur toevoegen

Om uw interieur meer karakter te geven kunt u uw interieur van enkele robuuste meubelstukken voorzien. Uw bank en eettafel zijn hier goede voorbeelden van, omdat deze direct in het oog zullen springen als bezoekers in uw woning komen. Zeker een grote industriële kast is ideaal om uw interieur van meer karakter te voorzien. Deze kast zou u onder meer in uw keuken kunnen gebruiken om voldoende opbergruimte te hebben voor uw keukenapparatuur en servies.

Tip: aan de zijkant van een grove industriële stellingkast kunt u potjes met kruiden hangen! Zo geeft u de kast een speelse, ietwat landelijke look.